Margot Robbie verdient torenhoog bedrag dankzij Barbie

aug 15 2023, 17:00 Nieuws
margot robbie
Margot Robbie zal geen moment balen van haar keuze om aan Barbie te werken. De Australische actrice kan namelijk een gigantisch bedrag bijschrijven vanwege haar werk als actrice en producent van de wereldwijde kaskraker.
Variety meldt dat de blondine via haar filmproductiebedrijf LuckyChap Entertainment maar liefst 50 miljoen dollar zal verdienen aan de film. Dit is een combinatie van haar salaris en de bonussen die ze krijgt vanwege de hoge ticketverkoop. De film heeft nu al meer dan een miljard dollar opgeleverd en dat gaat ongetwjifeld nog veel meer stijgen. Ook de regisseur Greta Gerwig kan straks een enorm bedrag bijschrijven. Ze heeft dan ook een puike prestatie geleverd want Barbie is de meest lucratieve film ooit geregisseerd door een vrouwelijke regisseur. Ze verslaat hiermee Frozen II van Jennifer Lee. Bovendien is de film op de laatste Harry Potter -film na de meest winstgevende film ooit voor Warner Bros.

Margot Robbie is niet overal te zien

Toch zal de film niet overal te zien zijn. Zo hebben Koeweit en Vietnam een verbod op de film, terwijl Libanon hier ook aan denkt. In Koeweit en Libanon is dit vanwege religie, maar in Vietnam heeft het een opvallende reden. Er is namelijk een tekening van de Zuid-Chinese Zee te zien in de film, een gebied waarover onder meer China, Taiwan, Vietnam en de Filipijnen in de clinch liggen. Volgens Vietnam is op de tekening te zien dat de Zuid-Chinese Zee is verdeeld zoals China het graag wil zien. Uit protest is de film daarom niet te zien in Vietnam. Volgens een woordvoerder van Warner Bros. was dit overigens geen bewuste keuze en berust het slechts op toeval.
Delen met
Ook interessant