1. Home
  2. Elon Musk gooit miljoenen in de strijd om Trump naar Witte Huis te krijgen

Elon Musk gooit miljoenen in de strijd om Trump naar Witte Huis te krijgen

21 okt , 11:00 Nieuws
46e2ca8c elon musk election kopie
Elon Musk laat zich weer eens van zijn beste kant zien en dit keer gaat het om geld uitdelen, en dan hebben we het over héél veel geld. Jawel, een van de de rijkste mannen op aarde heeft besloten om vanaf nu tot aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen elke dag een miljoen dollar weg te geven.
Geen Tesla Optimus-robot, geen SpaceX-lanceringen, maar puur cash, en het enige wat je hoeft te doen? Een pro-Grondwet petitie ondertekenen en, oh ja, op Donald Trump stemmen. En dat alles in de swing states, want Musk heeft zijn zinnen gezet op het Witte Huis voor zijn politieke vriendje, Trump.

Cheque

Pennsylvania was er niet al te blij mee, toen een compleet nietsvermoedende John Dreher ineens een cheque van één miljoen dollar in zijn handen gedrukt kreeg. Je moet er maar staan, nietsvermoedend je handtekening zetten, en boem: een klap geld rijker. Musk lachte erbij: “John wist van niets, maar toch graag gedaan.

Grondwet

Maar wat is het addertje onder het gras? Nou, volgens de Amerikaanse kieswet is het illegaal om kiezers te betalen om te stemmen. We kunnen nu natuurlijk niet ontkennen dat Elon toch redelijk wat IQ in die schedelpan van hem heeft, want daar heeft hij natuurlijk wel weer wat op gevonden. Technisch gezien betaalt hij mensen namelijk niet om hun stem, maar om hun steun aan het eerste en tweede voorstel van de Grondwet. En als Trump daar toevallig de vruchten van plukt? Ach, dat is gewoon een extraatje.

Witte Huis

Critici zijn minder enthousiast. De gouverneur van Pennsylvania, een Democraat uiteraard, noemde de actie “zeer zorgwekkend”. Maar Musk trekt zich daar weinig van aan. Hij heeft al 75 miljoen dollar in Trump’s campagne gepompt via zijn eigen AmericaPAC. En met een miljoen per dag extra, hoopt hij “een of twee miljoen” handtekeningen binnen te hengelen. Genoeg om Trump op 5 november weer in het Witte Huis te krijgen, als het aan Musk ligt.
Wat zit er voor Elon in? Trump heeft al laten doorschemeren dat hij Musk een leuk plekje geeft in zijn nieuwe regering. Wat dat plekje precies inhoudt, dat moeten we nog maar even zien. Laten we hopen dat we er nooit achter komen, want dit is natuurlijk duidelijk niet de manier om je in het regeringskringetje te krijgen.
Delen met
Ook interessant