Nieuwe Notorious B.I.G. documentaire moet beste ooit worden

Redactie 15 feb 2017 Entertainment

Het is niet de eerste keer dat men zich waagt aan een docu over Biggie. Het is wel de eerste keer dat de familie van de overleden rapper het project volledig steunt. Van de door de Malloy Brothers geregisseerde biografie wordt verwacht de meest accurate en meest indrukwekkende te zijn van de B.I.G. docu’s.

De iconische rapper werd bekend na zijn samenwerking met Mary J. Blige in 1994 en door zijn, in hetzelfde jaar uitgebrachte, album Ready to Die. De tracks Juicy en Me and my Bitch stonden op dit album en waren instant classics. Drie jaar na dit succes werd the Notorious, na conflict met ex-vriend en rapper Tupac, het slachtoffer van een moordaanslag. Tupac en Biggie waren verdeeld in de strijd tussen de twee stromingen in gangsta rap, East Coast en West Coast,  en dit conflict is ze allebei fataal geworden, conspiracy theorieën ten spijt.

De documentaire Notorious B.I.G: One More Change wordt onder het wakend oog van moeder van Biggie, Viloette Wallace geproduceerd. Zij zal de rol van producer op zich nemen om te zorgen dat de documentaire zo accuraat mogelijk wordt. Over het project zei zij: “It brings so much joy to my heart that my son Christopher’s music has made such an impact on the music community and his stories have positively inspired so many young men and women over the years, and still influencing the youth all over the world today.”

Wij kijker ernaar uit. Keep you posted.

Highsnobiety

Reageer op artikel:
Nieuwe Notorious B.I.G. documentaire moet beste ooit worden
Sluiten