Nieuwe MV Agusta Brutale 1000RR doet mee met de grote jongens

In de motorwereld heb je een paar modellen op de top van de apenrots staan. De nieuwe MV Agusta Brutale 1000RR dringt zich er gelijk lekker tussen.

Meer pk’s dan kilo’s

Dan hebben we het over de top van de super naked bikes. Waar Ducati de indrukwekkende Streetfighter V4 in het arsenaal heeft, daar heeft de Italiaanse concurrent MV Agusta de Brutale 1000RR. Dit is alweer de vierde brutale generatie van de super naked.

Het is de normale versie van de hyperexclusieve Brutale 1000 Serie Oro, voorzover je van normaal kan spreken. De Brutale 1000RR heeft namelijk een vermogen van maar liefst 208 pk en 116 Newtonmeter aan koppel, op een gewicht van 186 kilo. Je hoeft geen natuurkundige te zijn om te berekenen dat dit verschrikkelijk hard gaat.

MV Agusta Brutale 1000RR

MV Agusta Brutale 1000RR is voor iedereen

Toch hoef je geen Valentino Rossi te heten om dit ding in bedwang te houden, want volgens MV Agusta baas Brian Gillen is ‘ie juist gemaakt voor elk type motorrijder. Of je nou net je rijbewijs hebt of als je met 300 over de Nürburgring blaast. Het is ook maar net hoe ver je je pols durft te strekken natuurlijk.

Prijskaartje

Wel mag je flink lappen voor de Brutale 1000RR, want je mag rekenen op een prijskaartje van zo’n 35 mille. Daar krijg je naast de nodige pk’s, ook een hoop technologische snufjes voor terug. Denk aan traction control, ABS, Front Lift Control, een up & down quickshifter, bochen ABS, launch control en nog een hele hoop meer. Hebben!

Reageer op artikel:
Nieuwe MV Agusta Brutale 1000RR doet mee met de grote jongens
Sluiten