Mercedes laat zich van z’n beste kant zien met de Mercedes-AMG GT Coupé

Mooie nieuwe dingen bij Mercedes, waar ze deze week de Mercedes-AMG GT Coupé hebben onthuld. Een model waar wij heel enthousiast van worden. Niet alleen qua looks, ook onderhuids is dit weer een typische AMG-klapper.

Dus hebben ze er weer een knetterende 4,0 liter biturbo V8 ingelegd. De GT Coupé komt in verschillende gedaantes, waarbij de AMG 63 het topmodel is met 575 pk en 800 Newtonmeter aan koppel. Verder komt er ook een AMG 55, die 476 pk en 700 Newtonmeter aan koppel levert. Met die instap GT Coupé kun je een top behalen van 295 km/u en een acceleratie van 3,9 seconden van 0 naar 100. De AMG 63 doet over diezelfde sprint 3,2 seconden en heeft een topspeed van 315 km/u.

Mercedes-AMG GT Coupé

Schitterend interieur

Zoals we bij Mercedes gewend zijn is het interieur van het allerhoogste niveau. Je zou het kunnen herkennen van de Mercedes-AMG SL, waar die veel gelijkenissen mee heeft. Groot display middenin (maar niet zo extreem als bij de E-klasse) en voor de bestuurder z’n neus zit ook een fraai scherm waar de belangrijkste rijdersinfo op wordt geprojecteerd. Qua cockpit heb je niet heel veel mooier dan wat Mercedes te bieden heeft, maar dat is onze bescheiden mening.

Van de buitenkant worden wij ook al behoorlijk warm. Qua lijnen, formaat en rondingen lijkt ‘ie wel op de Porsche 911, vind je niet? De dikste uitvoering van de Mercedes-AMG GT Coupé is nog voorzien van een vaste spoiler achterop. Verder kun je rekenen op achterwielbesturing en actieve aerodynamica.

Het eerste model (dit is de tweede generatie) van de Mercedes-AMG GT Coupé had nog enkel twee sportstoelen, maar hier kun je eventueel ook nog achterin plaatsnemen op het minuscule achterbankje (net zoals bij de 911). Echt gelukkig zal je niet worden als je daar langer dan een uur vastgeklemd zit, maar kan in sommige situaties kan het toch wel handig zijn.

Mercedes-AMG GT Coupé

Beelden van Mercedes-AMG GT Coupé

In de eerste helft van 2024 zullen de eerste exemplaren bij de eigenaren worden afgeleverd. De prijs moeten we je nog even schuldig blijven, maar dat zal wel ergens rond de anderhalve ton beginnen. Mercedes is lekker bezig, dat is een ding dat zeker is! Geniet nog rustig met de uitgebreide gallery hieronder.

Reageer op artikel:
Mercedes laat zich van z’n beste kant zien met de Mercedes-AMG GT Coupé
Sluiten