Is de nieuwe IVA NCE een echte Segway killer?

Ga je voor een scooter van Segway of een scooter van IVA? Beide merken zijn terug te vinden in de top van de Nederlandse scootermarkt, maar voor welke moet je kiezen? 

Over Segway

Segway is hier voornamelijk bekend vanwege zijn personal transporter, dit is een elektrisch aangedreven, zelfbalancerend eenpersoons vervoermiddel. Helaas is dit voertuig uiteindelijk niet echt een groot succes geworden. Vanwege de tegenvallende resultaten is het bedrijf vervolgens overgenomen door Ninebot en Xiaomi in China. Door deze overname kwam het bedrijf in aanraking met e-steps en e-scooters van Ninebot. De scooters van Ninebot zijn onder de naam van Segway sinds 2021 op de Nederlandse markt gebracht en werden al snel een succes.

Over IVA

IVA, is een merk dat al meer dan 15 jaar de specialist is op het gebied van mobiliteit in Europa. De scooters van IVA worden ook geproduceerd in China. Door het gebruik van hoogwaardige kwaliteitsmerken van onder andere Bosch, Samsung en LG is de kwaliteit van een hoog niveau. IVA is de laatste jaren zeer geliefd vanwege zijn elektrische scooters. Het model IVA E-GO S4 won samen met de Segway B110s de ANWB scootertest in 2022.

Segway en IVA zijn momenteel marktleiders in de consumentenverkoop van elektrische scooters. De vraag is: ga jij als klant voor een scooter van Segway of van IVA? Welk merk geeft jou precies wat je nodig hebt? Om je te helpen kiezen, vergelijken wij voor jou de Segway E125S met de nieuwe IVA NCE. Welke is de beste elektrische scooter van 2023?

De overeenkomsten

De IVA NCE en Segway E125S hebben beide zo hun eigen kwaliteiten. Hoewel veel van hun eigenschappen uniek zijn, hebben ze ook een aantal overeenkomsten.

De Golden Triangle

Beide elektrische scooters beschikken over de Golden Riding Triangle. Jouw zwaartepunt als bestuurder bevindt zich bijna in het midden van de scooter. Dit bevordert een goede balans en een fijne rijhouding. Dankzij dit ontwerp rij je veilig en comfortabel.

Antidiefstalfunctie met AHRS

Zowel de NCE als de E125S beschikken over een antidiefstalfunctie met AHRS. AHRS staat voor Attitude and Heading Reference System. De scooter alarmeert je door een bericht te sturen naar je smartphone wanneer er onregelmatige bewegingen worden gedetecteerd, wanneer je vergrendelde scooter wordt geduwd of wanneer iemand probeert toegang te krijgen.

Zowel de NCE als de E125S beschikken over een slim vergrendelings- en ontgrendelingssysteem, sensordetectie en een Smart Battery Management System. Ook hebben beide scooters twee verwijderbare accu’s met slimme functies in de mobiele app.

De verschillen

De IVA NCE en de Segway E125S hebben zo hun overeenkomsten, maar tegelijkertijd hebben ze ook veel verschillen. Wij vergeleken voor jou het uiterlijk, de prestaties, de actieradius en het comfort van beide scooters. Welke komt volgens jou als winnaar uit de verf?

IVA

Op zoek naar een stijlvolle elektrische scooter met een modern en strak design? Dan val je waarschijnlijk als een blok voor de IVA NCE. Daarnaast is deze scooter verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. Je hebt de keuze uit: zilver, zwart, groen of wit? Of ga je voor het strakke matgroen of matzwart?

Segway

Waar de IVA NCE meer een less-is-more-uiterlijk heeft, pakt Segway met zijn E125S uit met chromen details, een cognac afwerking en een futuristisch ogende ledkoplamp. Het is een opvallende verschijning met een prima afwerking. De E125S is echter maar in vier kleuren beschikbaar, namelijk blauw, rood, wit en zwart.

Prestaties

Hoewel het uiterlijk meetelt, ben je als scooterrijder waarschijnlijk meer geïnteresseerd in het vermogen van je potentiële nieuwe scooter. Deze bepaalt namelijk hoe snel jij van nul naar 25 of 45 km/h gaat.

IVA

Welke scooter een mooier uiterlijk heeft is subjectief, maar waar het op vermogen aankomt, wint de NCE de race. Deze krachtpatser heeft een motorvermogen van 3900 watt. Dat is behoorlijk krachtig voor een elektrische scooter. Met de NCE trek jij dus snel op wanneer het stoplicht op groen springt.

Segway

De Segway E125S heeft een achterwielmotor met een maximaal vermogen van 3000 watt. Hoewel dat helemaal niet slecht is, is het bijna 25% minder vermogen dan de NCE heeft. De motoren zijn beide voorzien van koolstofborstels waardoor ze weinig onderhoud nodig hebben.

Batterij

Beide scooters beschikken over twee lithiumbatterijen, maar met welk model geniet je van de grootste actieradius?

IVA

Ga je voor de NCE snorscooter met een maximale snelheid van 25 km/h? Dan geniet je per batterij van een actieradius van 80 km. Omdat de scooter ruimte biedt voor beide batterijen kun je dus wel 160 km rijden voor de batterijen weer moet opladen. Met de bromuitvoering kun je rekenen op een actieradius van 120 km wanneer je gebruikmaakt van beide batterijen. Het kost vier uur om een batterij weer op te laden.

Segway

De E125S snorscooter heeft een maximaal haalbare actieradius van 140 km. De bromscooter heeft een actieradius van ongeveer 81 km. De batterijcapaciteit is 2880 Wh. Het duurt vier uur om de batterijen voor 100% op te laden. Is 80% voldoende? Dan kan dit al in 2,4 uur.

Comfort en buddyruimte

Je kunt de snelste scooter kopen met de grootste actieradius, maar van al die eigenschappen zul je minder genieten als het voertuig niet ook comfort biedt. Welke scooter scoort het best op dit vlak?

IVA

De NCE heeft een grote buddyruimte, waardoor er ruimte is voor twee accu’s en een helm. De NCE heeft een minimalistisch design dat je veel beenruimte geeft. Ook je passagier zit comfortabel dankzij de voetsteunen. De 14-inchwielen zorgen ervoor dat de NCE een betere wegligging heeft dan de Segway E125S.

Segway

De E125S heeft ruimte voor de accu’s onder de voetenplank, waardoor het zwaartepunt wat lager ligt. Dit geeft wat meer stabiliteit, maar doordat de wielen maar 12 inch zijn, geniet je van iets minder rijcomfort dan je bij 14 inch zult ervaren. Je hebt wel veel ruimte in de buddyruimte, omdat je hier geen accu’s in hoeft te plaatsen.

Dus, welke scooter kopen?

Beide scooters hebben hun eigen uiterlijk. De NCE is wat stoerder en de E125S heeft wat meer details. Qua vermogen en actieradius scoort de NCE echter duidelijk beter dan de E125S. Als jij langere afstanden wilt afleggen, comfort belangrijk vindt en snel wilt kunnen optrekken, is de NCE de beste keus.

Reageer op artikel:
Is de nieuwe IVA NCE een echte Segway killer?
Sluiten