Hermès-erfgenaam adopteert zijn klusjesman en geeft hem een fortuin

De 80-jarige Franse miljardair Nicolas Puech, erfgenaam van de Hermès en inwoner van Zwitserland sinds 1999, heeft besloten zijn fortuin van meer dan 10 miljard Zwitserse franken toe te wijzen aan zijn Marokkaanse klusjesman en vertrouwenspersoon.

Puech is vrijgezel en kinderloos. Daarom schreef hij in oktober 2022 een brief aan zijn advocaat, waarin hij de opdracht gaf om zijn nalatenschap te organiseren en een adoptieprocedure te starten. Door deze procedure zou de Marokkaanse werknemer erkend kunnen worden als wettige zoon en erfgenaam, met recht op ten minste de helft van het fortuin van Puech, zo meldt Tribune de Genève.

Sterke overeenkomst

Hoewel het misschien de wenkbrauwen doet fronsen als je een volwassene adopteert, is het helemaal oké volgens de wet. Er is echter wel een andere complicatie. In 2011 heeft Puech een soort overeenkomst ondertekend, die sterker is dan een normaal testament. Daarin liet hij zijn geld achter aan de stichting Isocrate in Genève, die zich inzet voor het bestrijden van desinformatie via journalistieke NGO’s.

Nicolas Borsinger, baas van Isocrate, vindt dat de onverwachte zet van Puech om die overeenkomst te beëindigen niet echt goed doordacht lijkt. Hoewel ze wel openstaan voor een praatje met de miljardair, vinden ze die ‘interpersoonlijke conflicten’ en zijn plannen maar niets.

Leuke schenkingen

Er is dus een kans dat de adoptieprocedure niet doorgaat. In dat geval zouden de Marokkaanse medewerker, zijn Spaanse vrouw en hun twee kinderen het moeten doen met de verschillende stukken grond en spullen die Puech hen al heeft gegeven, ter waarde van een paar miljoen euro. Ook niet bepaald een ramp.

Reageer op artikel:
Hermès-erfgenaam adopteert zijn klusjesman en geeft hem een fortuin
Sluiten