Netflix nieuwe Crime Drama ‘La Casa De Papel’ vergelijkbaar met Prison Break

Redactie 6 mrt 2018 Entertainment

Sommige series pakken je bij de keel en laten je niet meer los. Snakkend naar adem kijk je alle afleveringen in een ademtocht. Later pas beseffent dat je amper gegeten hebt en je een aantal dagen niet gedoucht hebt. De serie ‘La Casa De Papel’ is zo een serie. Het wordt qua niveau en stijl vergeleken met een van de betere series ooit: Prison Break. Dat de serie in het Spaans is schijnt het alleen maar beter te maken.

De serie ging internationaal in december in première. Vanaf kerstdag kan men de serie ook aanschouwen op Netflix. Helaas is het je waarschijnlijk rond die periode ontgaan om dat je hard bezit was films te kijken zoals Home Alone en Bad Santa. Gelukkig begint het publiek dit meesterwerk langzamerhand op te pakken en gezien waar het over gaat is dat geen verrassing.

Verhaal ‘La Casa De Papel’

‘La Casa De Papel’ gaat over een mysterieuze man genaamd El Profesor (de professor) die van plan is om de grootste overval aller tijden te plegen. Om te kunnen slagen heeft hij de hulp van acht mensen nodig die gestoord genoeg zijn om mee te doen.

Het plan is om de Royal Mint van Spanje binnen te vallen en 2,4 miljard euro te drukken en te stelen. Om dit plan te kunnen laten slagen moeten ze de controle hebben over het gebouw voor maar liefst elf dagen. Gedurende deze periode moeten ze zevenenzestig gijzelingen onderhouden en de elite troepen van de politie buiten houden. Easy, toch? Op social media slaan mensen helemaal door over hoe goed de serie is. Hier een paar reacties van fans op Twitter:

Succes formule

‘La Casa De Papel’ is de perfecte combinatie tussen super verslavend en heel goed geschreven. Er zitten meerdere goed uitgewerkte personages in het verhaal. De acht mensen die meedoen aan de overval hebben natuurlijk hun redenen om hun leven zo op het spel te zetten.

De serie heeft zeer goede Engelse ondertiteling, je hebt geen last van het feit dat het Spaanstalig is. Daarnaast is er een tweede seizoen van ‘La Casa De Papel’ in de maak dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de serie na dit seizoen misschien stopt. Dus pak Netflix erbij en verspil je dag eindelijk weer met een serie van kwaliteit. You’re welcome.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Netflix nieuwe Crime Drama ‘La Casa De Papel’ vergelijkbaar met Prison Break
Sluiten