Netflix werkt met Spielberg aan WWII documentaire

Redactie 2 mrt 2017 Entertainment

Er zijn al honderden documentaires en films gemaakt over de Tweede Wereldoorlog. Met Saving Private Ryan, Fury en recentelijk Allied zijn er al topfilms gemaakt. Nu Netflix de WWII documentaire Five Came Back op de planning heeft staan krijgen we er weer een absolute topdocu bij.

In samenwerking met vijf big ass filmmakers – Steven Spielberg, Francis Ford Coppola, Guillermo Del Toro, Paul Greengrass en Lawrence Kasdan– maakt Netflix een driedelige docu die de bijzondere effecten onderzoekt die Hollywood had op WWII en andersom. In de documentaire volgen wij de ervaringen van vijf succesvolle filmmakers die hun leven riskeerde in dienst van hun land. John Ford, William Wyler, John Huston, Frank Capra, en George Stevens gingen als filmmakers bij het leger en legden de oorlog vast.

De beelden zijn intrigerend, indrukwekkend en choquerend. De documentaire is gebaseerd op het best-selling boek van Mark Harris: Five Came Back, A Story of Hollywood and the Second World War. Wij verwachten dat dit één van de beste WWII documentaires gaat worden.  Lanceerdatum: 31 maart.

Unilad

Reageer op artikel:
Netflix werkt met Spielberg aan WWII documentaire
Sluiten