Als het aan Netflix ligt kun je binnenkort Netflixen in het vliegtuig

Redactie 27 Sep 2017 Entertainment

Een vlucht van 16 uur lang voor de boeg naar de vakantiebestemming aan de andere kant van de aardbol, tja dan staat de verveling snel toe. Helemaal als de film en series aan boort het vliegtuig, op het schermpje in de stoel van de persoon voor je, allemaal uit het tijdperk van de walkman lijken te komen. Netflix, de verantwoordelijke voor menig serieverslaving, wil daar snel verandering in brengen.

De streamingsdienst van films en series wil hun kijkplezier voortaan in tussen de wolken gaan aanbieden, door partnerships met vliegmaatschappijen aan te gaan. Netflix heeft deze plannen tijdens de 2017 APEX Expo bekend gemaakt. Voor een deal zou de streaming giant zijn mobiele streaming-technologie met lage bandbreedte gaan delen om de Wi-Fi-snelheden tijdens vlucht te verbeteren.

Daarnaast zouden passagiers de mogelijkheid hebben om toegang tot Netflix te krijgen via persoonlijke apparaten door gebruik te maken van gratis of cheap WiFi. De efficiënte brandbreedte technologie van Netflix zou airliners 75 procent bandbreedte besparen. Klinkt helemaal top, dan hoeft er op vluchten geen slaappil waar je een volwassen paard mee plat krijgt aan de pas te komen en kunnen we voortaan op 12 kilometer hoogte genieten van onze Netflix verslavingen.

Foto: Virgin America

In 2015 heeft Netflix al een deal gesloten met Virgin America voor gratis onboard Wifi, en later vergelijkbare samenwerkingen met Aeromexico, Qantas en Virgin Australia. Vanaf 2018 wil het bedrijf de plannen gaan realiseren met grote Amerikaanse vliegmaatschappijen. Het zal helaas wel nog even wachten zijn tot we er in Europa ook van kunnen genieten doordat alles voorlopig nog in de kinderschoentjes staat.

Meer Netflix-nieuws? Dit is het meest interessante dat in oktober wordt gereleased!

Highsnobiety

Reageer op artikel:
Als het aan Netflix ligt kun je binnenkort Netflixen in het vliegtuig
Sluiten