Netflix slaat homerun met The Saint of Second Chances

Documentaires en Netflix, altijd een goeie combinatie. De streaminggigant pompt de laatste jaren dit soort projecten eruit alsof het niets is en ze zijn weer terug met een pareltje. Vergeet The Last Dance maar even, The Saint of Second Chances is op dit moment de beste sportdocumentaire op Netflix.

De docu is sinds 19 september te zien op de streamingsdienst en die wordt, op z’n zachtst gezegd, aardig goed ontvangen. Op reviewsite Rotten Tomatoes scoort de docu zelfs 100%, een dikke tien dus. Dat gebeurt niet vaak, want alleen The Last Dance kon aan dat niveau tippen.

The Saint of Second Chances

In deze docu krijgen we het leven van Mike Veeck te zien, de eigenaar van een honkbalteam in Amerika die keer op keer de foute keuzes weet te maken rondom zijn team. Zo zorgt Veeck voor allerlei onnodige poespas tijdens de wedstrijden van het team, zoals een eetwedstrijd en luide muziek. Het loopt bij vlagen helemaal uit de hand. Niets is te gek voor Mike, zolang er maar publiek op de wedstrijden afkomt. Het gaat voor Veeck echter uiteindelijk helemaal mis wanneer tijdens een wedstrijd het veld bestormd wordt door het publiek, wat uitmondt tot een gigantisch drama.

Mike Veeck

Alles lijkt in duigen te vallen voor onze Mike, maar hij krijgt op miraculeuze wijze een tweede kans om ervoor te zorgen dat alles toch nog goed komt met de sympathieke teambaas en zijn team. In de documentairefilm gaan we uitgebreid in op de malaise rondom de Chicago White Sox en Mike Veeck. Zo krijgen we beelden te zien van de honkbalclub, maar krijgen we ook een inkijkje in het gezin van Mike en springt natuurlijk de hoofdpersoon zelf ook voor de camera. Die met de kijker terugblikt op deze toch wel aparte periode. We hebben je benieuwd gemaakt, he? Check snel de trailer hieronder.

 

Reageer op artikel:
Netflix slaat homerun met The Saint of Second Chances
Sluiten