Netflix-docu Trainwreck: Woodstock ’99 brengt een van de grootste festivalfiasco’s ooit in kaart

Als je de naam Woodstock noemt, dan gaan de gedachten direct naar 1969, het jaar waarin een van de legendarische festivals ooit werd georganiseerd. Zo kwamen mensen op het uitstekende idee om dat feestje dertig jaar na dato nog eens dunnetjes over te doen. Het mondde uit in een fiasco waar zelfs de organisatoren van Fyre Festival nachtmerries van zouden krijgen. Netflix brengt met Trainwreck: Woodstock ’99 een reconstructie van dit rampzalig verlopen feest.

Woodstock ’99 werd op 22-25 juli georganiseerd en was het tweede grootschalige muziekfestival (na Woodstock ’94) dat probeerde de originele Woodstock uit ’69 na te bootsen. Het werd georganiseerd in Rome, zo’n 160 kilometer van de oorspronkelijke festivallocatie back in the days. In vier dagen tijd kwamen er zo’n 400.000 bezoekers langs.

Rellen

Met namen als Kid Rock, Korn, Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers, Metallica en Limp Bizkit was er qua line-up niks te klagen. Maar toch ging het ontzettend mis. Meisjes worden verkracht, stellages worden omvergetrokken, merchandise wordt gejat en er gaan zelfs podia in de fik. Daar was weinig vuur voor nodig, want het is het weekend verschrikkelijk warm. Uitstekend idee om met die temperaturen flesjes water te verkopen voor vier dollar per stuk.

Trailer Trainwreck: Woodstock ’99

Het publiek is boos en het festival mondt uit in een grote relpartij. Het wordt zo triest dat er zelfs een jonge man sterft in de moshpit bij Metallica. In de aankomende Netflix-docu Trainwreck: Woodstock ’99 komen allerlei betrokkenen aan het woord en gaan ze in op de vraag hoe dit in hemelsnaam zo uit de hand heeft kunnen lopen. Een reconstructie van het feestje waar je in elk geval geen fomo voor hebt gehad.

 

Reageer op artikel:
Netflix-docu Trainwreck: Woodstock ’99 brengt een van de grootste festivalfiasco’s ooit in kaart
Sluiten