Neem een kijkje in ’s werelds grootste, futuristische én net geopende Starbucks in Shanghai

Redactie 13 apr 2019 Entertainment

Even snel uit bed voor een goeie kop koffie is er voor ons niet bij. Voor deze waanzinnige én allergrootste Starbucks’ Reserve Roastery van de wereld moet je namelijk naar Shanghai. Wel weer een goede reden om op vakantie te gaan.

Starbucks‘ Reserve Roastery is in Shanghai goed voor bijna 2.800 vierkante meter en biedt ruimte aan zo’n 1.200 gasten. Deze variant is twee keer zo groot als het vlaggenschip in Seattle en daarmee met afstand de grootste Starbucks ter wereld.

Wanneer je door de dikke houten deur naar binnenkomt, trekt de enorme koperen ton die zich over de twee verdiepingen van het pand uitstrekt de aandacht. De ton is versierd met meer dan duizend traditionele Chinese stempels, die het verhaal van Starbucks en zijn koffie vertellen. Ook over het plafond is nagedacht. Deze bestaat uit tienduizend handgemaakte houten pannen, die zijn weer geïnspireerd op hoe de opening van een espressomachine eruitziet, net nadat de knop voor het zetten van een kop koffie is ingedrukt. Jeetje, je moet het maar verzinnen.

Lust je geen koffie? No probs, er is in deze gigantische Starbucks ook thee.

Foto’s: highsnobiety

Reageer op artikel:
Neem een kijkje in ’s werelds grootste, futuristische én net geopende Starbucks in Shanghai
Sluiten