Nederlandse tennisleraar traint twee weken met tennisheld Roger Federer

redactie 4 dec 2016 Entertainment

Peter Lucassen was niet zo’n bijzondere tennisser, hij stond netjes 541e op de wereldranglijst. Dat kunnen niet heel veel mensen zeggen, maar het is ook weer geen wereldprestatie. Anders hadden wij ook al een lintje verdiend. Als trainer staat hij ook niet echt in de spotlights, tot Roger Federer aan de deur klopt.

Dan staat zijn wereld even op zijn kop. Hij is op dat moment werknemer van de Amerikaanse bond. "Federer gaf onlangs bij de bond aan dat hij in de aanloop naar het nieuwe seizoen wil sparren met twee jonge Amerikaanse tennissers. Zo kwam hij bij de 20-jarige Ernesto Escobedo uit en omdat ik zijn coach ben, mocht ik mee", zegt Lucassen tegen NOS Langs de Lijn En Omstreken. Ze staan twee weken lang met elkaar op de baan.

Grote sportheld ontmoeten

Wij bekijken nu de mogelijkheden om een pupil te scouten waar Maria Sharapova wellicht tegen wil sparren, zodat wij met haar op de baan kunnen staan. Als dat ook in Dubai moet, zijn wij de laatste die je hoort zeuren. 

Maar even serieus, als je als speler de top niet haalt is het natuurlijk wel tof als je dat als trainer wel lukt. Daar hoopt Lucassen op: “Tot nu toe gaat het lekker. Het is mijn doel om over een paar jaar in de spelersbox te zitten bij de grote toernooien. En ik zou het later ook onwijs leuk vinden om met Nederlandse tennissers te werken.”

Bron: NOS.nl.

Reageer op artikel:
Nederlandse tennisleraar traint twee weken met tennisheld Roger Federer
Sluiten