Nederlandse politie vindt 2.000 kg ketamine: grootste vangst ooit

In Muiderberg heeft de politie een enorme partij ketamine ontdekt, een vondst van maar liefst 2.000 kilo. Het is de grootste vangst ooit, met een prijskaartje van zo’n 55 miljoen euro. De hoofdverdachte? Dat is een 55-jarige man uit Naarden, die is aangehouden.

Dankzij een anonieme tip eerder deze maand kwam de politie de enorme partij ketamine op het spoor. De ketamine zat verstopt in tientallen dozen in een schuur bij een huis. Alsof dat niet genoeg was, vonden ze ook nog wat andere harddrugs. Deze zijn inmiddels veilig weggehaald en vernietigd door de politie.

Politie

De bewoner van het huis, een 55-jarige, is aangehouden. De politie is nu druk bezig zijn rol in dit hele gebeuren uit te pluizen. Overigens waren ook nog twee kinderen in huis, dus Veilig Thuis is eveneens op de hoogte gesteld.

Ketamine

Ketamine staat bekend als een partydrug, maar het is allesbehalve een gezondheidssmoothie. Eerder lichtten we al uit de grootgebruikers moeten vrezen voor een stoma.

Wat wel een feit is, is dat het niet op de hardcore lijsten van de Opiumwet staat, maar je mag het niet zonder officiële registratie in handen hebben. Doe je dat wel, dan kan je tot wel zes jaar de gevangenis in. En alsof dat nog niet genoeg is, gaat de handel in ketamine vaak hand in hand met andere duistere praktijken zoals witwassen en wapenbezit. De politie heeft hier in ieder geval een behoorlijk grote vis mee gevangen: 2.000 kg is niet mis.

Reageer op artikel:
Nederlandse politie vindt 2.000 kg ketamine: grootste vangst ooit
Sluiten