Nederlander bezoekt verlaten Sovjet raketbasis

Redactie 10 jul 2017 Entertainment

Als fotograaf ben je altijd op zoek naar de mooiste en meest unieke locaties. Deze Nederlandse urban explorer reist af naar Kazachstan om plaatjes te schieten in een verlaten hangar vol met oude Russische space shuttles.

We kennen Rusland als communistisch land dat vooral recht tegenover het kapitalistische Amerika staat. Alleen zijn ze daarin blijkbaar niet heel erg consequent. Russische geheime agenten hebben ooit namelijk plannen van de NASA gejat om later hun Boeran spaceshuttle te bouwen. In 1993 stopt het project als de Sovjet-Unie uit elkaar brokkelt.

FHM-Boeran
Bron: Bob Thissen.

 

Bob Thissen bezoekt als urban explorer de tofste plekken in de wereld en kan deze nu ook van zijn verlanglijstje strepen. In Kosmodroom Bajkonoer schiet hij spooky pica’s van een verlaten raketbasis. Dit bezoek is zeker niet zonder risico’s want naast dat alles vervallen is en van ellende uit elkaar valt, ligt de basis ook nog eens in een gebied waar het Russische leger actief is.

FHM-Boeran
Bron: Ralph Mirebs

Aan de zijkant van het 62 meter hoge gebouw zit een gigantische schuifdeur waar de shuttles de buitenwereld in kwamen. Eén keer is er een vlucht gemaakt met een shuttle uit deze hangar en die was onbemand. De enige shuttle die de ruimte ooit gehaald heeft, werd in 2002 gesloopt door een heftige storm.

Bron: Flabber.nl.

Reageer op artikel:
Nederlander bezoekt verlaten Sovjet raketbasis
Sluiten