Nederlander Angelo White werkt aan de tofste films in Hollywood

redactie 20 dec 2016 Entertainment

Angelo White (26) is flink aan de weg aan het timmeren in Hollywood. Hij heeft meegewerkt aan films die jij sowieso hebt gezien; The Hobbit, Dawn of the Planet of the Apes en Jungle Book. Nu wordt zijn eigen korte film Sorice als een serieuze bioscoopfilm geproduceerd. Zijn vriendin Chanel Soree schittert in de teaser en eerder ook al in de FHM500.

Hij doet op zijn negentiende auditie bij de Nederlandse Filmacademie maar wordt niet toegelaten. Dezelfde showreel die hij daar laat zien, stuurt hij naar de Vancouver Film School in Canada en mag daar wel aan de slag. Als hij zijn showreel mag laten zien bij een event van The Mill zijn ze meteen verkocht. Deze studio in Londen maakt high-end visual effects voor games, films en commercials. Hij krijgt een uitnodiging om daar na zijn studie te werken.

“De eerste film waar ik aan werkte was Snow White and the Huntsman. Ik was toen echt een beginner. Beetje dingen uitmaskeren en zo”, zegt hij tegenover Datmag.nl. Verder werkt hij aan toppers als The Hobbit, de GVR en Dawn of the Planet of the Apes.

En nu maakt hij dus zijn eigen film. Volgens Angelo duurt zo’n project meestal vier jaar en is hij vooral druk met schrijven en het zoeken van investeerders: “Daarna ga je pas beelden schieten en de film echt maken. Ik denk dat ie in 2019 uitkomt.” Vanaf 22 januari kunnen we de korte film checken want dan komt ‘ie online en voor de uiteindelijke versie moeten we dus nog even geduld hebben.

Reageer op artikel:
Nederlander Angelo White werkt aan de tofste films in Hollywood
Sluiten