Nederlanders staan bovenaan in het XTC-klassement

Redactie 7 jun 2017 Entertainment

Ja hoor, we hebben weer een prijs in de wacht gesleept! In het voetbal wil het niet echt lukken, maar in het wielrennen en xtc slikken blijken we regelrechte koningen. Yep, ondanks herhaaldelijk waarschuwen van Mr. Harrison zijn wij koploper pillen slikken. Nou is dat natuurlijk niet de meest prestigieuze award die je als land kan binnenslepen maar hé, we zijn in elk geval ergens de beste in.

In vergelijking met andere Europeanen gebruiken Nederlanders veel danstabletten. Uit het rapport van het Europese Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (EMCDDA) blijkt dat in de leeftijdsgroep 15 tot 34 jaar we in Nederland de meeste zooi (xtc en amfetamine) in onze muil stoppen van alle Europese landen. En wat worden we er verdomme gelukkig van, we staan niet voor niets zesde op lijst met gelukkigste landen.

“Alle tieners zeggen Ja tegen MDMA” – Lil’ Kleine, 2015

Van de Nederlanders tussen de 15 en 34 jaar gebruikte ruim 6.6% xtc, een stuk meer dan in Ierland (4.4%), de nummer twee op de lijst. Het gemiddeld in Europa ligt op 1.8%. Afijn, met de festivalzomer in het vooruitzicht en gezien het feit dat Nederland festival hoofdstad van de wereld is denken wij niet dat die titel nog van ons afgepakt gaat worden in de komende tijd.

Om de nieuwe titel te vieren hebben we hieronder de eerste xtx-ervaring van FHM500-beauty Gwen van Poorten voor je opgeduikeld:

Reageer op artikel:
Nederlanders staan bovenaan in het XTC-klassement
Sluiten