Nederland is een van de goedkopere landen als het gaat om autorijden

Het klinkt heel dubbel, want ook wij vinden meer dan twee euro voor een liter benzine betalen heel erg duur, maar Nederland is een van de goedkopere landen als het gaat om autorijden. Dus stop even met je klaagzang, en lees eens mee waarom!

Autobezitters hebben het financieel niet altijd even makkelijk. Je moet verzekering, brandstof en wegenbelasting betalen als je de trotse eigenaar bent van een auto. Of dit nou een Renault Twingo of Rolls-Royce is, betalen moet je. Toch hoort Nederland relatief gezien bij de top tien goedkoopste landen om een auto te bezitten.

Inkomen

Want als je de kosten die wij kwijt zijn aan onze geliefde auto’s eens vergelijkt met ons jaarlijkse inkomen, hebben wij het zo slecht nog niet. In Nederland is er namelijk gemiddeld gezien 74% van je jaarsalaris nodig om een nieuwe auto te financieren. Dit is in andere landen soms wel 5x zoveel. Waar het dan het allergoedkoopste is om een auto te kopen? In de Verenigde Staten. Hier is er namelijk ‘maar’ 46% van je jaarlijkse inkomen nodig om een auto te kopen. Of je echt in Amerika wilt wonen, is een tweede. In totaal zijn er 98 landen onderzocht en eindigde Nederland op nummer vier in de ranglijst. Wel moet je onthouden dat dit gaat om de aanschaf, en dat de brandstofkosten en verzekeringen hier een stuk duurder uitvallen dan in andere landen.

And the loser isssss…………

Maar als de VS het goedkoopste is en Nederland op nummer vier eindigt, is er nog een lange weg te gaan tot nummer 98. Helemaal onderaan de lijst die is uitgebracht door Britse onderzoekers staat Turkije. In Turkije is het verreweg het duurst om een auto aan te schaffen. Hier kost het je maar liefst 697% van je jaarsalaris om een auto aan te schaffen. Dan zou je dus 7 jaar lang je salaris moeten opsparen, zonder geld uit te geven. Maar goed, dan heb je ook wat!

Reageer op artikel:
Nederland is een van de goedkopere landen als het gaat om autorijden
Sluiten