NBA komt met eigen dynamische NFT tokens

Steeds meer bedrijven en sporten pakken NFT tokens op. Zelfs de NBA gaat zich in de wereld begeven. Eerder waren Red Bull Racing en McLaren al bezig met NFT’s. De NFT’s van de NBA zijn een soort One-To-Watch kaarten, die in FIFA 22 zitten. OTW kaarten upgraden namelijk mee met de prestaties van de spelers en dat is natuurlijk dikke business. Dat doen deze NFT’s van de NBA ook.

De NBA en NBPA lanceren dus een nieuw non-fungible token: The Association NFT. Hierbij zal het ontwerp van het verzamelobject dynamisch zijn en in de loop van de tijd kan dit gaan veranderen. Het uiterlijk van de NFT’s zal evolueren op basis van de prestaties van spelers op het veld. Hoe beter een speler het hele seizoen door is, hoe meer zijn NFT visueel zal veranderen. Dikke shit wel.

18.000 NFT’s

Op vrijdag worden achttienduizend NFT’s geslagen van de 2022 NBA Playoffs-deelnemers: 75 voor elk van de 240 spelers op de lijst. Bijna tweeduizend van die NFT’s gaan naar Dapper Labs’ NBA Top Shot NFT-eigenaren, omdat ze een van de top verzamelaars zijn van elk NBA-team op Top Shot. Leuk prijsje wel. Wij zijn helaas niet zo bekend met Top Shot. Naast de tweeduizend NFT’s zijn er nog zestienduizend te vergeven. Hiervoor moest je je op Discord aanmelden voor een White List. Helaas is deze lijst al helemaal vol, jammer voor jou en voor ons! NBA is, als je het ons zegt, lekker bezig met het op de kaart zetten van de sport in het land van de NFT’s. Al is de sport natuurlijk al wereldwijd bekend.

Wat is een NFT?

Waar veel mensen denken dat een NFT vergelijkbaar is met een cryptomunt is dat niet het geval. Wel werken ze natuurlijk alle twee op een blockchain. Een NFT is eigenlijk een soort digitaal goed waar je de rechten van kan kopen. Deze bedragen worden echter steeds hoger, al kan je ook nog gratis NFT’s scoren op bijvoorbeeld SWEET.

Reageer op artikel:
NBA komt met eigen dynamische NFT tokens
Sluiten