Bizarre beelden uit Napels na eerste landstitel sinds Maradona

Het is eindelijk zover. Napoli is kampioen. De voetballiefhebbers onder ons hoeven we niet te vertellen wat dat losmaakt in Napels. Voor de lezers die iets minder met voetbal hebben (hoi, leuk dat je toch geklikt hebt): dat maakt heel veel los. Heel veel. De hele stad is uitgerukt om het feest te vieren en dat levert schitterende beelden op. We zetten ze hieronder even voor je op een rij. Zo kun jij de dag lekker beginnen met een onredelijke dosis kippenvel.

Nummer drie

Het komt niet zo vaak voor dat Napoli kampioen wordt. Het is geen Bayern München of PSG die de landstitels aaneenrijgen. Sterker nog: het is pas de derde keer in de geschiedenis van de club. De laatste keer was ook alweer 33 jaar geleden. Toen leidde een zekere Diego Maradona de ploeg naar de Scudetto (een schitterend, Italiaans woord voor landskampioenschap).

Napoli is de beste

Dit seizoen moesten ze het zonder Pluisje doen. Nu waren het Victor Osimhen en Khvicha Kvaratskhelia (moeilijke naam, voor het gemak noemen ze hem in Napels Kvaradonna) die het elftal op sleeptouw namen. Dat de ploeg dit jaar de beste is, zagen we al wel even aankomen. De ploeg staat al sinds 3 september onafgebroken bovenaan in Italië en veegde in de Champions League de vloer aan met Europese grootmachten als Liverpool en Ajax. Ze zijn gewoon domweg de beste dit jaar.

Feest

En dus is het groot feest in Napels. Het is natuurlijk altijd al een stad met een zeker temperament. Tel daarbij op dat ze he-le-maal voetbalgek zijn en je snapt al wel dat het een bende van uitzinnigheid is. De straten liepen gisteren helemaal vol en op iedere hoek zag je vuurwerk, fakkels en feestende en zingende mensen. Ook in het stadion was het een puinhoop. Dat was op zo’n 800 kilometer van Napels. Ze speelden een uitwedstrijd tegen Udinese waar een 1-1 gelijkspel volstond. Na het laatste fluitsignaal stroomde het veld vol met uitzinnige supporters. De spelers werden belaagd en veel spelers werden beroofd van hun shirt en hun broekje.

Nu ben je helemaal bijgepraat over het historische kampioenschap van Napoli. Tijd om te gaan genieten van de beelden. Die zijn nog honderd keer mooier dan ons stukkie tekst.

Reageer op artikel:
Bizarre beelden uit Napels na eerste landstitel sinds Maradona
Sluiten