Mysterie rondom Bansky lijkt eindelijk opgelost

redactie 5 sep 2016 Entertainment

De identiteit van de street artist Banksy is al jaren een mysterie. Banksy is sinds 1997 bekend bij het grote publiek met zijn werk The Mild Mild West. Daarna zijn er nog veel meer werken van de kunstenaar ontdekt. Nu lijkt er dan eindelijk duidelijkheid te zijn over de identiteit van Banksy.

Sinds 2010 gaan er geruchten de ronde dat het niet één persoon is, maar dat er meerdere mensen achter de toffe street art zitten. Er is namelijk een kunstwerk in Noord-Amerika dat wel zijn werk is, maar dat hij niet zelf op de muur heeft getekend. Het is dus wel zijn ontwerp. In Boston en Toronto gebeurde dat jaar ongeveer hetzelfde. Verder zijn de kunstwerken in Londen, Australië en waarschijnlijk zelfs in Afrika te bewonderen.

Banksy heeft eerder samengewerkt met graffiti-artiest en muzikant Robert Del Naja. Hij heeft ook toegegeven dat Del Naja een inspiratiebron voor hem is. Maar wat nou als Robert Del Naja zelf Banksy is. Kun je het nog volgen? Journalist Craig Williams denkt namelijk dat dit heel goed mogelijk is.

De journalist baseert dit op een paar dingen. Hij heeft gekeken waar kunstwerken van Banksy opdoken, en waar Del Naja speelde met zijn band Massive Attack. Deze plaatsen komen dus met elkaar overeen. Volgens Craig nam de populariteit van Banksy ook toe, nadat Massive Attack steeds populairder werd. Hij denkt dat Banksy inderdaad een collectief is, waar Del Naja dus de leiding over heeft.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Reageer op artikel:
Mysterie rondom Bansky lijkt eindelijk opgelost
Sluiten