Gezocht: nieuw baasje voor deze brute Mustang Sportsroof 428 Super Cobra Jet

Er zijn weinig dingen die een man vrolijker maken dan een luid brullende V8. Als je aan je vriendin moet uitleggen waarom je eigenlijk zo van die herrie houdt, krijgen de meeste mannen het moeilijk. Het is gewoon zo. De koning van de V8 is toch wel de Ford Mustang. En dan het liefst de Sportsroof 428 Super Cobra Jet uit 1970. Goed nieuws: laat er daarvan nu net een exemplaar geveild worden.

1970 Ford Mustang Sportsroof 428 Super Cobra Jet

Dit model werd in 1990 nog gerestaureerd, waarbij ze hem ook zijn originele limoengroene kleur teruggaven. Sindsdien is ‘ie altijd in opperbeste conditie gehouden. De 14”-velgen matchen bij de carrosserie en de klassieke Goodyear Polyglas-banden maken de tijdgeest compleet. Je waant jezelf meteen weer in the 70’s als je deze bak ziet. De 7.0 liter Super Cobra Jet V8 wordt gekoeld door een luchthapper op de motorkap.

Het interieur schittert in maagdelijk wit. Maar dan ook helemaal vintage. De kuipstoelen, AM-radio, Hurst schakelpook en tweespaaks stuurwiel dragen daar allemaal aan bij. De snelheidsmeter gaat tot 120 mijl per uur en de kilometerteller geeft 47.000 mijl aan. De werkelijke stand is onbekend. Het zal in ieder geval een stuk meer zijn.

Oorspronkelijk werden deze Mustangs gebouwd als sportauto die iedere gewone burger kon betalen. Inmiddels betaal je voor een klassieker al snel een godsvermogen. Een bedrag met zes getallen is niet zeldzaam meer, zeker bij exclusieve uitvoeringen als deze Sportsroof 428 Super Cobra Jet. Bring a Trailer veilt hem via de Avant-Garde Collection in Portland, Oregon. Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op $81,964. Dat is zo’n €75.000. Haal jij ‘m naar Nederland? Dan verwachten we natuurlijk wel een uitnodiging voor een proefritje.

Reageer op artikel:
Gezocht: nieuw baasje voor deze brute Mustang Sportsroof 428 Super Cobra Jet
Sluiten