Dit is waarom jij na wat drankjes sneller wordt gestoken door muggen

Vraag jij je ook wel eens af waarom je altijd wordt lek geprikt door die akelige muggen? Nou, we zijn er eindelijk achter gekomen wat daar de reden van is. Misschien wordt het tijd dat jij de alcoholische versnaperingen maar in de koelkast laat. Daarmee verklein je de kans dat je gestoken wordt. 

De donkere wolken, koude windvlagen en bevroren tenen zijn voorlopig verleden tijd. Het zonnetje komt tevoorschijn en we genieten er met volle teugen van. Zo’n warme dag als vandaag vraagt na 8 uur werken of strandhangen wel om de nodige verkoeling. Niets gaat boven een ijskoud pilsje, baco met ijs of een fris wit wijntje. Echter betekent dat wel dat je vaker wordt gestoken door muggen dan de persoon naast je, mits zij geen alcohol heeft gehad. Da’s is flink balen, vooral omdat mugseason is begonnen. Misschien toch maar zo’n klamboe aanschaffen. 

Herkenbare geur

Volgens een onderzoek in Japan is gebleken dat mensen die alcohol drinken vaker last hebben van die vreselijke muggen. Tijdens het onderzoek hebben twaalf mannen tussen 20 en 58 jaar meegedaan aan een test. Daarbij deed ook een 24-jarige vrouw mee. Van tevoren werd het zweet en de temperatuur opgemeten. Daarna mochten de proefpersonen 350 ml bier van 5,5% alcohol achterover tikken. Waarna het zweet en de temperatuur opnieuw gemeten werd. In de ruimte vlogen ook muggen rond. De beestjes kunnen slecht zien, maar ruiken erg goed. Wanneer iemand sterk ruikt, betekent dat dat je een levend mens bent met een herkenbare geur. Uit het onderzoek is gebleken dat het alcoholgebruik gevolgen had op de hoeveelheid muggenbeten. Als je alcohol nuttigt, weet een mug je makkelijk te vinden. Oftewel, toch maar dat biertje in de koeling laten. Maar goed, wat zijn een paar muggensteken als je ook de avond van je leven kan hebben. Geef ons maar dat pilsje hoor. 

https://www.instagram.com/p/B3wQViPBAmP/

Reageer op artikel:
Dit is waarom jij na wat drankjes sneller wordt gestoken door muggen
Sluiten