7 tips om zo snel mogelijk je motorrijbewijs te halen

Redactie 23 nov 2018 Entertainment

De barre kou heeft zijn intrede gedaan en de handschoenen en mutsen zijn alweer uit de kast. Deze temperaturen doen nu alweer verlangen naar een heerlijke lente waar de zonnestralen onze huid zullen verwarmen. De ideale periode om motor te rijden! Dan moet je  ‘m natuurlijk wel eerst halen. Wij geven je 7 tips om zo snel mogelijk je motorrijbewijs te halen.

1. Begin vroeg
Als je vroeg in het jaar begint, dan ben je mooi op tijd om in de zomer lekker rondjes te rijden! Niet voor niets zetten veel motorrijders hun tweewieler in de garage tijdens de wintermaanden. Is gewoon niet de ideale periode om lekker te cruisen. Het is echter wel de ideale periode om je motorrijbewijs te halen. Die kou overleef je ook wel weer.

2. Kies de juiste rijschool
Als je een amateur van een instructeur hebt, dan gaat het ongetwijfeld langer duren (en meer geld kosten) voordat jij dat het roze kaartje in je zak hebt zitten. Bezoek opstapdagen en check of je een goed gevoel bij de rijschool hebt.

3. Motoroefenterrein
Kies een rijschool met motoroefenterrein. Klinkt simpel, maar lang niet elke rijschool heeft hier de beschikking over. Hebben ze dit wel, dan kun het maximale rendement uit je tijd halen om de motor te beheersen en je AVB (examen voor speciale verrichtingen) te halen.

4. Instructeurs
Zorg dat je een rijschool kiest die beschikt over meerdere instructeurs zodat je iedere week kan lessen. Anders is de kans groot dat je veel moet wachten, waardoor er meer tijd overheen gaat voordat jij examen kan doen.

5. Begin op tijd met je theorie
Yep, voor je motorrijbewijs moet je gewoon opnieuw je theorie halen. Dat jij tien jaar geleden je autorijbewijs hebt gehaald zegt helemaal niks, dus begin op tijd met leren. Maak gewoon alle examens en oefenvragen op je laptop net zo lang tot je ze allemaal haalt, dan moet het lukken.

6. Neem voldoende lessen
In principe moet het mogelijk zijn om je motorrijbewijs met 16 lesuren te halen. Ben jij of je instructeur nog niet helemaal zeker van je zaak? Plan gewoon meer lessen in, want als je een examen over moet doen dan ben je zo maar een paar maanden verder.

7. Bereid je goed voor
Net als dat je je voor je theorie goed moet voorbereiden door te leren, moet je je voor de andere examens ook goed voorbereiden. Zorg dat je technische gegevens van de motor weet, zorg voor geschikte kleding (hoge schoenen zijn bijvoorbeeld een vereiste), denk aan de veiligheid en zorg dat je klaar bent voor je motorexamen. Dan moet het goedkomen en kun je eindelijk die Ducati Panigale V4R  op de kop gaan tikken.

Dus jij denkt erover om je motorrijbewijs te halen? Vet! Het lijkt ons een zeer goed idee om de rijschool van de ANWB eens in overweging te nemen. Het is een grote rijschool met veel instructeurs en ze hebben een eigen AVB-terrein. Bovendien kun je zeven dagen in de week van 08:00 tot 21:00 uur lessen en gaan ze gewoon door in de winter. Er loopt nu een lekkere actie, want het motorpakket met 16 uur rijles, 1x AVB examen en 1x AVD examen kun je nu voor €999,- scoren bij de ANWB. Op zaterdag 1 december (of anders op 2 februari en 2 maart) wordt er weer een opstapdag georganiseerd. Boek hier een afspraak voor een Opstapdag en go for it!

In samenwerking met ANWB

Reageer op artikel:
7 tips om zo snel mogelijk je motorrijbewijs te halen
Sluiten