MotoGP-wereldkampioen Francesco Bagnaia maakt horrorcrash mee bij GP van Catalonië

Gister stond de Grand Prix van Catalonië op het programma in de MotoGP. Dat werd een bijzonder tumultueus begin, waarbij er bijna meer coureurs in de grindbak lagen dan nog op hun motor zaten. Met name voor wereldkampioen Francesco Bagnaia zag het er erg slecht uit nadat hij een schuiver maakte. 

Zelden was een start van een Grand Prix zo hectisch als gister op het Circuit de Catalunya. In de eerste bocht schoven al vijf coureurs onderuit, waarna een bocht later de regerend wereldkampioen aan de beurt was. Francesco Bagnaia startte van poleposition, maar maakte een zogeheten highsider: een actie waarbij je over het stuur van je motor vliegt. De Ducati-coureur viel hard op de grond, waarna de achterliggende Brad Binder hem niet kon ontwijken en over zijn benen reed.

Francesco Bagnaia

Rode vlag natuurlijk, waarbij de zorg direct uitging naar Bagnaia. Bij zo’n heftige crash verwacht je op z’n minst een paar gebroken botten, maar wonder boven wonder lijkt hij er relatief goed vanaf te komen. Op de eerste röntgenfoto’s in het ziekenhuis werden een kleine verwonding ontdekt. MotoGP-hoofdarts Angel Charte zegt er het volgende over: “Pecco heeft een ernstig polytrauma opgelopen; een motor reed over zijn dij- en scheenbeen. Hij is bij bewustzijn en de meeste van zijn waarden zijn normaal, maar een CT-scan is noodzakelijk om zeker te weten dat er geen breuken zijn.”

Klassementsleider

Uiteindelijk ging Aleix Espargaró er met de winst vandoor in de verkorte race in Catalonië. Francesco Bagnaia is nog altijd wel klassementsleider met 260 punten, 50 meer dan naaste belager Jorge Martin. Nog even zien of Francesco Bagnaia er de volgende week bij kan zijn. Zondag 10 september staat de Grand Prix van San Marino op de planning.

Reageer op artikel:
MotoGP-wereldkampioen Francesco Bagnaia maakt horrorcrash mee bij GP van Catalonië
Sluiten