Met de Morning-machine creëer je koffie van barista kwaliteit in je eigen keuken

Wij hebben goed nieuws voor de thuisbarista’s onder ons die iedere ochtend naar de perfecte kop koffie snakken. Het nieuwe koffiezetapparaat van Morning vult de kloof tussen ‘barista-kwaliteit’ en de koffiecups die we tegenwoordig gewend zijn. Leon Foo de oprichter van dit nieuwe speeltje, is van plan om zijn passie voor kwaliteitskoffie naar de Europese huiskamers te verplaatsen.

Het project werd in 2020 gelanceerd via Kickstarter, waar het voldoende geld ophaalde om tot productie over te gaan. Na jarenlang experimenteren, vallen en opstaan, over alles wat met koffie te maken heeft is het dan eindelijk zo ver. De wereld mag haar borst natmaken voor een knap staaltje techniek binnen de koffie technologie.

Morning Coffee
Ga je voor een wit of zwart exemplaar?

Morning Machine

De Morning Machine is geen gewone cupjes machine, het is een high-tech apparaat die via de Morning-app volledige controle biedt over jouw gewenste kopje koffie. Hiermee pas je de druk, temperatuur en outputhoeveelheid aan, waardoor elk kopje perfect wordt afgestemd op de koffiesoort van lokale branderijen over de hele wereld. Met een lancering in hun pop-upwinkel in Amsterdam is Morning klaar om alle Europese koffieliefhebbers binnen te hengelen. De machine, bekroond met een Red Dot Product Design Award, is niet alleen stijlvol en compact, maar ook waterdicht en compatibel om te verbinden met het Nederlandse Wi-Fi.

Leon Foo

De doorgewinterde professional in de koffie-industrie, aka Leon Foo, zet zich al bijna vijftien jaar in voor hoogwaardige koffie in het zuidelijke deel van Azië.  Het idee van de Morning Machine is ontstaan door het gebrek aan een koffiemachine waarmee je dezelfde professionele kwaliteit kan bereiken als dat klassieke apparatuur dat kan, maar dan met capsules. Via de app kun je de Morning-machine commanderen, denk aan de druk, temperatuur en uitvoer. Hoef je niet meer naar beneden te schreeuwen voor dat bakkie pleur. De Morning-machine werd in 2020 gelanceerd via het investeringsplatform, Kickstarter en boekte direct succes bij koffiedrinkers van over de hele wereld.

Marketplace

De Morning Machine creëert niet alleen koffie van A-kwaliteit, maar fungeert ook als een soort platform. Via de ‘Morning Marketplace’ kunnen gebruikers speciale capsules kopen van kleinschalige koffiebranders van over de hele wereld. Dit opent de deuren naar koffiesoorten van over de hele wereld, zoals die van ‘His Majesty the Coffee’ uit het Italiaanse Monza en ‘The Barn’ uit Berlijn. Of dit koffiezet apparaat iets voor onder de kerstboom is, wij vinden van wel, maar dat wordt wel doorsparen. Je kan hem kopen op de website van Morning, kost je €520 maar dan heb je wel wat. Wij zijn razend benieuwd naar deze nieuwe methode want, eerlijk is eerlijk. Vaak is de moeite voor een echt lekker bakkie pleur te veel en koffie is heerlijk.

 

Reageer op artikel:
Met de Morning-machine creëer je koffie van barista kwaliteit in je eigen keuken
Sluiten