In Zuid-Afrika is een van de mooiste vrije trappen ooit gescoord

Redactie 19 jan 2018 Entertainment

De vrije trap blijft een machtig wapen in het voetbal. Vrije trappen specialisten hebben altijd iets extra’s. Zijn vaak mooie spelers. Andrea Pirlo om maar iemand te noemen. Maar er zijn er veel meer.

Roberto Carlos is een all time legend, Pierre van Hooijdonk vrije trapte Feyenoord de UEFA Cup beker binnen, José Chilavert was die Paraguyaanse keeper die er wel wat van kon, de Braziliaanse keeper Roger Ceni nog beter, David Beckham natuurlijk, Messi kan het aardig, maar de beste aller tijden is waarschijnlijk Juninho Pernambucano aka Mr 50%. Dat was een gigant zeg, poeh!

Even over naar de orde van de dag, want deze week werd in de Zuid-Afrikaanse Premier League een van de mooiste vrije trappen ooit gescoord. Walter Musona is de afzender. Met verwoestende kracht schoot hij voor zijn club Polokwane City een bal binnen tegen de Kaizer Chiefs.

Hij voldoet aan alle ingrediënten van de perfecte vrije trap. Hij is ziedend hard, van ver genomen (zo’n 32 meter), zwanger van het zwabbereffect en hij vliegt op magische wijze in de bovenhoek. Wat. Een. Wereldgoal.

Hieronder een compilatie met de mooiste vrije trappen ooit. Zeg eerlijk, daar past bovenstaande toch naadloos tussen?

Reageer op artikel:
In Zuid-Afrika is een van de mooiste vrije trappen ooit gescoord
Sluiten