Arsenal-middenvelder Mohamed Elneny komt met eigen voetbalacademie

Mohamed Elneny, de Egyptische middenvelder van Arsenal, heeft zojuist een fantastisch initiatief gelanceerd. Hij heeft een voetbalacademie opgezet die gericht is op het koesteren van jong talent. Een plek waar jonge, ambitieuze voetbaltalenten van 16 tot 25 jaar kunnen leren en uitgroeien tot mogelijke wereldspelers. Het unieke is, dat je niet vaak hoort dat een nog actieve speler zoiets onderneemt. Wij vertellen je meer over de plannen van Mohamed.

Stel je dit voor: Elneny, de maestro op het middenveld, die zijn liefde voor het spel naar een geheel nieuw niveau tilt. Hij heeft besloten iets terug te geven aan de sport die hem zoveel heeft gegeven.

Een droom die uitkomt

Zijn droom om een ​​verzorgende en ondersteunende omgeving voor jonge voetballiefhebbers te creëren is nu werkelijkheid. Bij de academie draait alles om het aanscherpen van vaardigheden, het opbouwen van karakter en het openen van deuren voor de volgende generatie voetbalsterren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elneny FC (@elnenyfc)

Leeftijd is slechts een getal

Wat deze academie uniek maakt, is de focus op de leeftijd van 16 tot 25 jaar. Elneny gelooft in het geven van kansen aan degene die misschien de vroege jeugdopleiding hebben gemist of aan degenen die hun talent nog aan het ontwikkelen zijn. Het draait allemaal om inclusiviteit en het bieden van een kans op de grote competities, ongeacht je leeftijd.

De Arsenal-verbinding

Als speler van de grote Engelse club Arsenal heeft Elneny uiteraard uitstekende connecties. De academie is van plan om topcoaches en mentoren uit de Arsenal-familie binnen te halen. Stel je voor dat je tips en training krijgt van dezelfde mensen die hebben bijgedragen aan de vorming van enkele van de beste voetballers ter wereld. Een gouden kans voor elk talent.

Meer dan alleen voetbal

Bij de Elneny FC-academie draait het niet alleen om dribbelen en doelpunten maken, het gaat ook over persoonlijke ontwikkeling. Mohamed Elneny wil jonge talenten waarden als teamwork, discipline en sportiviteit bijbrengen. Het gaat niet alleen om bet maken van betere voetballers, maar ook betere individuen. Petje af hoor Mohamed!

Beckham is back

Profvoetballers streven er vaak naar om kansen te creëren voor opkomend talent. Een mooie illustratie hiervan is Wilfried Zaha, speler van Galatasaray SK, die onlangs een voetbalacademie heeft opgericht. Op dezelfde manier heeft David Beckham, de voormalige ster van Manchester United, Real Madrid, LA Galaxy, Ac Milan en PSG, een academie opgericht, waaraan niemand minder dan Harry Kane deelneemt. Deze academies streven ernaar een nieuwe weg naar de professionele voetbalarena’s te vinden, als weerspiegeling van de toewijding van gevestigde namen om de next gen voetbalsterren te koesteren.

Als je hier net zo enthousiast over bent als wij, vraag je je misschien af hoe je hierbij betrokken kunt raken. Het goede nieuws is dat de academie openstaat voor proeftrainingen, dus als je het in je hebt of iemand kent die dat wel heeft, kan dit de perfecte kans zijn om te schitteren. Wel moet je dan effe naar Londen reizen, kan prima toch?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mohamed Elneny (@elnennym)

Reageer op artikel:
Arsenal-middenvelder Mohamed Elneny komt met eigen voetbalacademie
Sluiten