Mizuno onthult ‘de hardloopschoen van Vermeer’

Vermeers Straatje en Melkmeisje zijn wereldberoemd en nu is er ook een ‘hardloopschoen van Vermeer’. Mizuno onthult namelijk de officiële sneakers van de TCS Amsterdam Marathon 2023, tot stand gekomen in samenwerking met het Rijksmuseum. 

Wave Rider 27 Amsterdam

Mizuno omschrijft de ‘Wave Rider 27 Amsterdam’-schoenen als volgt: “2023 is het Jaar van Johannes Vermeer, de kunstenaar die beroemd is om zijn verstilling, licht en bijzondere kleuren. Daarom hebben Mizuno en het Rijksmuseum samen het Melkmeisje gekozen als inspiratiebron voor de nieuwe hardloopschoen Wave Rider 27 Amsterdam. De schoen is uitgevoerd in de kenmerkende kleuren van een van Vermeers beroemdste werken. Niet alleen refereren de blauwe en gele pantonepigmenten aan het schilderij, ook aan de binnenzijde van de schoen zijn details verwerkt van het iconische werk.”

De sneakers zijn lichter van gewicht en het bovenwerk is voor 90% gemaakt van gerecycled materiaal. Ook is de prijs-kwaliteitsverhouding uitstekend en zijn de sneakers geschikt voor zowel duurloop als snelle intervaltraining. De sneakers beschikken ook over een speciale tussenzool waardoor je als hardloper extra veel demping ervaart. Op het asfalt worden klappen goed gedempt, maar in het bos ervaar je juist veel stabiliteit.

De Mizuno Wave Rider 27 Amsterdam is verkrijgbaar in een dames- en herenuitvoering bij het Rijksmuseum en via www.mizuno.com. Je betaalt hiervoor 165 euro.

Mizuno Contender Rijksmuseum

Dit is niet het enige paar dat wordt onthuld door Mizuno. Wat dacht je namelijk van dit model geïnspireerd op Het Melkmeisje?

Er is hierbij geprobeerd om de essentie van Vermeers werken te respecteren. Dit gebeurt met rustige kleuren, premium mesh en suède. Er zijn ook verwijzingen te vinden naar de blauwe stof gedragen door het Melkmeisje.

De Mizuno Contender Rijksmuseum is verkrijgbaar in een dames- en herenuitvoering bij het Rijksmuseum en via www.mizuno.com. Je betaalt hiervoor 140 euro.

Reageer op artikel:
Mizuno onthult ‘de hardloopschoen van Vermeer’
Sluiten