Fans eisen de terugkeer van Mindhunter op Netflix

Het is alweer vier jaar geleden dat het laatste seizoen van Mindhunter te zien was. De Netflix-serie eindigde plotseling na het tweede seizoen en veel fans balen hiervan. Vandaar dat er nu door tienduizenden een petitie is getekend om alsnog een derde seizoen af te dwingen.

De misdaadthriller verscheen in 2017 op Netflix en werd direct succesvol. Op RottenTomatoes heeft het tweede seizoen zelfs een score van 99% van recensenten.Tot januari 2020 hielden fans hoop op een derde seizoen, maar toen liet Netflix weten dat er definitief geen vervolg zou komen. De regisseur David Fincher zou zich namelijk voorlopig focussen op andere projecten.

Uiteindelijk werd echter ook de laatste hoop op een derde seizoen geblust door Netflix. In een Franse krant vertelde Fincher dat er niet genoeg interesse zou zijn voor een vervolg. Zo zegt de filmmaker: “Ik ben erg trots op de eerste twee seizoenen, maar het is een bijzonder dure show en in de ogen van Netflix hebben we niet genoeg publiek aangetrokken om dergelijke investeringen te rechtvaardigen. Ik neem het ze niet kwalijk, ze namen risico’s om de serie te lanceren.”

Populaire petitie

Zo lijkt het doek gevallen voor de serie over twee FBI-agenten die profielschetsen maken van seriemoordenaars. Toch zijn er tienduizenden fans die het hier niet bij laten zitten. Zij hebben een petitie getekend op Change.org en willen dat er alsnog een derde seizoen komt. Inmiddels zijn er al 52.000 handtekeningen verzameld. De initiatiefnemer Dawn Bruner smeekt: “Laat zo’n briljante serie alsjeblieft niet sterven, want we weten zonder twijfel dat deze show/serie het potentieel heeft om de meest succesvolle en populaire Netflix-serie ooit te worden.”

Reageer op artikel:
Fans eisen de terugkeer van Mindhunter op Netflix
Sluiten