Deze miljoenensteden zijn voor velen van ons onbekend

Als we het over miljoenensteden hebben, roepen de meeste bij ons op kantoor ‘New York’, ‘Tokio’ en ‘Dubai’. Toch zijn er nog veel meer miljoenensteden waar wij het bestaan nog niet van wisten. Gelukkig voor jullie hebben wij effe een rijtje met steden opgesomd, zodat jij hier misschien wel jouw eerst volgende nieuwe vakantie naar toe kan plannen. Heren, kies je toekomstige reis naar een miljoenenstad maar uit. 

Ook deze plekken hebben iets bijzonders, ook al ken je ze niet bij naam. Wij hebben meteen effe besloten te gaan sparen, want al deze steden willen wij sowieso wel een keer bezoeken.

Miljoenenstad #1 – Dhaka

De kans is er groot dat deze stad groter is dan New York op het moment dat je dit leest. De hoofdstad van Bangladesh telt 19.5 miljoen inwoners. Laat dat aantal maar effe op je inwerken maat. Het is een van de snelst groeiende miljoenensteden ter wereld. Mocht je nou een bezoekje aan deze stad aandurven, dan is een van de hoogtepunten de eetcultuur en de Buriganga-rivier.

Miljoenenstad #2 – Chongqing

Samen met Peking, Shanghai en Tianjin behoort deze stad tot een van de grootste steden van China. In deze stad is de auto-industrie van China gevestigd en dat heeft de stad dan ook lekker veel knaken opgeleverd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ChongQing 重庆 (@chongqinginsta)

Miljoenenstad #3 – Kinshase

We kennen Lagos natuurlijk allemaal als de grootste stad in Afrika, maar de op een na grootste stad moeten we natuurlijk ook niet vergeten. Kinshase is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek Congo. Een van de leukste plekken om te bezoeken hier is Lola ya Bonobo, een toevluchtsoord voor verweesde bonobo’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Friends of Bonobos (@lolayabonobo)

Miljoenenstad #4 – Xi’an

Dit is de thuisplaats van wat wordt betiteld als het achtste wereldwonder: het Terracottaleger. Voor degene die niet weten wat dit leger is: dit zijn achtduizend standbeelden van strijders die werden meegegeven aan de eerste keizer van China. Alleen deze bezienswaardigheid zou al reden zijn om Xi’an te bezoeken.

Miljoenenstad #5 – Yangon

Yangon is de voormalige hoofdstad van Myanmar. Het is met zijn vijf miljoen inwoners dan ook opvallend groot voor het land. We hebben effe een video om jou ervan te overtuigen dat deze stad zeker een bezoekje waard is.

Reageer op artikel:
Deze miljoenensteden zijn voor velen van ons onbekend
Sluiten