Mikky Kiemeney over de keuze voor Barça, omgaan met aandacht en de liefde met Frenkie de Jong

Mikky Kiemeney is de hotste spelersvrouw (aka WAG) van dit moment. Als vriendin van Frenkie de Jong maakt ze aanstaande zomer de overstap naar Barcelona. We spraken de lieftallige blondine over leven in een droom, hoe ze omgaat met alle aandacht en hoe Frenkie als tiener haar hart wist te veroveren.

Hey Mikky! Hoe is het?
Ja gaat goed! Met jou ook?

Prima! Wat een tijden hé. Hoe trots ben je als je Frenkie zo ziet schitteren in de grootste arena’s van de wereld?
Ik weet nog goed de eerste wedstrijd die ik kwam kijken tegen Utrecht A1. Toen stonden er tien mensen langs de kant. Afgelopen week speelde hij voor meer dan 60.000 man in dat gigantische stadion tegen Tottenham Hotspur. Toen had ik wel even een besefmomentje van hoe snel alles is gegaan. Als ik voor zoveel mensen zou moeten spelen zou ik echt alle kleuren schijten. Als ik hem dan zie spelen dan ben ik echt supertrots op hem.

Ben je een beetje een voetbalfan eigenlijk?
Ik ben opgegroeid in een PSV-familie, met twee broertjes dus ik ben van kleins af aan opgegroeid met voetbal. Nu is het scherm echt altijd groen. Ik kijk regelmatig mee, maar soms ga ik gewoon lekker een serie kijken op m’n laptop.

Niet alleen in het veld is hij geweldig, ook voor de camera is hij zo’n leuke spontane jongen.
De interviews zie ik bijna nooit. Als er een interview van hemzelf op televisie komt dan zapt hij altijd weg, want dat vindt hij heel ongemakkelijk, haha. In de begintijd ging ik alles lezen wat er op voetbalsites over hem werd gezegd. Dat doe ik tegenwoordig ook niet meer. Toen moest hij zich ook bewijzen, hij heeft nu ook wel bewezen wat voor goede speler hij is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

morning, amsterdam. ♥️

Een bericht gedeeld door MIKKY. (@mikkykiemeney) op

Wat vind je eigenlijk van al die aandacht?
Ook wel een beetje eng. Nu is het allemaal heel positief, maar er komt vast ook wel weer een mindere periode aan. Er waren een tijdje ook wel een hoop negatieve reacties op zijn spel. In februari na de bekendmaking van zijn transfer werd er in talkshows gezegd dat hij in een dipje zat. Vervolgens kwam hij thuis met een beker, dus ik vraag: “Is die nog van vorige maand ofzo?”. Bleek dat hij speler van de maand was geworden op basis van statistieken. Dat zegt ook wel dat je niet te veel waarde moet hechten aan reacties en commentaren.

Er was een periode waarin zo’n beetje elke scheet van hem in het nieuws was…
Ja dat was wel moeilijk ofzo. Op Instagram plaatste ik een keer een reactie onder zijn foto, wat vervolgens weer op allemaal voetbalsites terecht kwam. Dan lijkt het net alsof ik alle aandacht wil opeisen, terwijl ik gewoon een leuk bedoelde reactie gaf onder een foto van hem. Door dat soort dingen leer je wel dat je moet oppassen met wat je op social media zet, want alles ligt onder een vergrootglas. Daar moet ik nu veel meer rekening mee houden dan een paar jaar geleden.

Is het heftig om met al die aandacht om te gaan?
Vanaf de zomer waren er al speculaties. Vooral de maand na onze vakantie was het extreem. Ik heb Facebook op een bepaald moment verwijderd. De zwaarste periode was de tijd dat Frenkie een keuze moest maken voor een club en dat constant in het nieuws was. Ik zat op een ochtend in de auto op weg naar de sportschool en toen werd op de radio gezegd dat hij naar Paris Saint Germain ging. Na het sporten stond m’n telefoon vol appjes van familie en vrienden over dat we naar Parijs zouden gaan. Toen ik thuiskwam lag hij nog te slapen. Dus ik maakte hem wakker en vroeg of we naar Parijs gingen. Hij wist ook van niks, haha. Op gegeven moment hebben we besloten dat we in die week een beslissing gingen maken. Die aandacht was wel heftig om mee te maken. Nu is er wel aandacht als we ergens zijn, maar sinds die keuze voor Barcelona is er wel een last van onze schouders gevallen en is het een stuk rustiger aan ons hoofd. We wisten eind januari ongeveer dat we naar Barcelona gaan en gelukkig niet op de laatste dag van de transferdeadline, dus we hebben genoeg tijd om ons voor te bereiden.

Wat heeft al die heisa voor effect op jullie als stel?
Ik denk dat er niet per se heel veel is veranderd. In huis zijn we twee kleine kinderen die samenwonen die echt niet alles onder controle hebben. We hebben een grote wasstapel en we beslissen om zes uur ’s avonds een keer wat we gaan eten. Buiten de deur doen we wel wat volwassener. Het grootste verschil is dat toen wij een relatie kregen we allebei nog thuis woonden in een dorp. We zijn samen gegroeid van jeugdliefde naar volwassenheid. In die tijd heeft onze relatie ook veel meer waarde gekregen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

felicidades campeones. ? @fcbarcelona

Een bericht gedeeld door MIKKY. (@mikkykiemeney) op

Je vriend is sterspeler van Ajax en Oranje, heeft een toptransfer naar Barcelona met bijkomend miljoenensalaris in de zak, staat bijna in de finale van de Champions League en dat alles in een tijdsbestek van pak ‘m beet twee jaar. Heb je soms het gevoel dat je in een droom leeft?
Ja, is wel heel onwerkelijk. Afgelopen zomer was Frenkie geblesseerd aan zijn enkel en zat hij er mentaal doorheen. We liepen over de boulevard en zijn enkel deed pijn, toen zei hij nog ‘ik hoop zo dat het goedkomt’. Toen we op een terrasje zaten vroeg ik hem wat zijn doel voor dit seizoen was. Hij antwoordde basisspeler worden bij Oranje en een prijs pakken met Ajax. Als je dan kijkt wat er in de tussentijd is gebeurd. Hij is een belangrijke speler bij het Nederlands elftal en afgelopen zondag heeft hij z’n eerste prijs gepakt. Dit is wel het seizoen geweest waar alles is uitgekomen en eigenlijk nog meer dan dat. Ons eerste afspraakje was bij hem thuis op zijn kamertje – ik heb twee broers en als je dan met een jongen thuiskomt dan krijg je dat twee maanden later nog steeds te horen – en toen hingen daar al posters van Barcelona aan de muur. Dat hij dan nu voor Barça gaat spelen is echt de ultieme droom.

Hoe was die eerste date?
Het was niet echt een spectaculaire date. We gingen een beetje tv kijken geloof ik en daarna zijn we uit eten gegaan bij Happy Italy, dus dat was ook heel romantisch, hahaha.

Haha, hoe hebben jullie elkaar ontmoet eigenlijk?
We zaten allebei op het Koning Willem II College in Tilburg. Daar is een groep waar alle topsporters bij elkaar zitten. Ik hockeyde altijd op hoog niveau en Frenk voetbalde bij Willem II. Hij was altijd best wel klein en hij viel me nooit echt op. Hij is ook een jaar ouder dan ik, dus we zaten ook niet in hetzelfde jaar. Op een moment waren er nieuwe teamfoto’s uit en toen had ik iets gezegd van ‘Zit hij ook bij ons op school? Dat is wel een leuke jongen’. Ik had niet gezien dat een jongen uit Frenkie z’n klas naast ons stond, dus hij had natuurlijk gelijk verteld aan Frenkie dat ik hem knap vond. Vet overdreven want ik had dat nooit zo gezegd. Diezelfde avond kreeg ik een berichtje op Facebook of hij m’n nummer mocht. De eerstvolgende keren dat we elkaar tegenkwamen op school was super ongemakkelijk, haha.

En toen nodigde hij je al snel uit om een filmpje te komen kijken natuurlijk.
Nou, dat duurde nog best lang. We hebben elkaar eerst een tijdje beter leren kennen via WhatsApp. Dat is toen uitgegroeid tot een relatie. M’n hockeyteam kreeg daar ook lucht van natuurlijk. Die moesten heel hard lachen en zeiden “Heet ‘ie nou echt Frenkie?”. Ik werd uitgelachen omdat hij Frenkie heet. Daarna schaamde ik me ook als mensen vroegen naar zijn naam. Het is toch ook best een gekke naam? Nu reageren ze wel anders en word ik niet meer uitgelachen, haha.

Kunnen jullie nog een beetje normaal over straat of worden jullie constant aangesproken?
We waren laatst naar de Keukenhof. Daar haalden wij de gemiddelde leeftijd wel flink naar beneden. Daar liepen alleen maar 60-plussers en Chinezen, dus daar konden we wel rustig rondlopen. Daarna gingen we naar het strand en had een jongetje geloof ik de hele buurt gebeld. Toen moest hij achter elkaar op de foto. Je hebt soms ook van die vaders die dan vragen of ze een foto voor hun zoontje mogen maken, maar die willen dan eigenlijk zelf heel graag met hem op de foto. Over het algemeen valt het wel mee hoor. Als je er zelf nuchter onder bent, hoi zegt, vriendelijk glimlacht en weer doorloopt dan kun je zo weer door. Je kunt het jezelf ook zo moeilijk maken als je zelf wil.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

ZO TROTS♥️ 30 dec. 2015, 3 years ago. we went to camp nou as fans, and watched a game of your dream club. 23 jan. 2019, today. the day that you can tell the world you’re going to play for your dream club. you made that big dream reality. can’t wait to enjoy every minute of it together. we’re gonna live your dream. ♥️?

Een bericht gedeeld door MIKKY. (@mikkykiemeney) op

Jij hockeyde op hoog niveau. Ben je nog steeds een beetje sportief?
Ik heb bij Den Bosch gehockeyd. Daar ben ik ook landskampioen geworden in de jeugd. De opleiding van Den Bosch kun je qua voetbal vergelijken met de Ajax-jeugd. Ik speelde mid-mid of voorstopper. Sinds anderhalf jaar ben ik gestopt. Ik was het plezier wel een beetje verloren en ik had altijd pijn aan m’n rug. Het kost bovendien heel veel tijd en je krijgt er weinig voor terug. In het voetbal kun je er nog een carrière aan overhouden, in het hockey niet echt. Nu sport ik een beetje in de gym. Verder vind ik het leuk om te tennissen. In Barcelona ga ik misschien wel padel spelen. Een spectaculaire mix van tennis en squash.

Wat doe je nu in Nederland?
Ik heb net een opleiding Mode & Ondernemen afgerond. Verder werk ik nu bij mijn vader en ben ik met heel veel dingen bezig, maar daar kan ik nu nog niet zoveel over zeggen. Dat vertel ik de volgende keer wel.

In hoeverre speelt jouw mening mee in zijn besluit voor welke club hij gaat spelen? Ik kan me voorstellen dat je liever in Barcelona gaat wonen dan in Manchester…
Zo’n beslissing maak je samen. Je moet een keuze maken waar je de komende jaren samen gaat leven. Frenkie kon naar Parijs, Manchester en Barcelona. Ik ben in alle drie de steden geweest om te kijken. Het is wel een stap waar je de komende jaren gaat wonen. Parijs klinkt heel mooi en er is een goede verbinding met Nederland door de Thalys, maar om daar te wonen trekt me minder aan. Door Manchester was ik echt positief verrast. Een hele mooie club, je kan er fantastisch mooi wonen en je bent ook in een uurtje in Londen. Met de Engelse taal zou de stap naar het buitenland ook het minst groot zijn. We hebben een week de tijd genomen om een keuze te maken. Frenk had die week twee aspirine per dag nodig voor z’n hoofdpijn. Uiteindelijk zijn we met z’n tweetjes aan de keukentafel gaan zitten, hebben een briefje gemaakt met alle voor- en nadelen en zijn we uitgekomen bij Barcelona. Een supermooie stad om te wonen, een droomclub en het avontuur spreekt ons enorm aan.

Spreek je al een beetje Spaans?
Twee keer per week komt er een lerares bij ons thuis om Spaanse les te geven. Frenk gaat wel iets harder dan ik. Ik voel die druk ook minder om het te leren. Als hij in de kleedkamer komt dan wil hij wel een woordje Spaans kunnen praten. Over een jaar kan ik het wel. Ik heb zoiets van ik leer het daar wel in de praktijk. Eerste lessen waren nog vrij algemeen, nu richt ze zich ook wat meer op Frenk. Dus nu krijgt hij specifiek les over voetbaltermen, kleedkamertaal en wat je in interviews moet zeggen.

Wat zijn jouw plannen om te gaan doen in Barcelona?
Het eerste halfjaar zal ik een soort tourgids worden. Dus zal ik alle familie en vrienden die langskomen opvangen en de stad laten zien. Van de meer ervaren voetbalvrouwen heb ik gehoord dat daar heel veel tijd in gaat zitten. Verder ben ik met veel nieuwe dingen bezig. Als we daar een beetje geacclimatiseerd zijn hoop ik een eigen bedrijfje te lanceren dat ik vanuit Barcelona kan runnen.

Wat voor voetbalvrouwen geven je goede adviezen?
Ik ben bevriend met Estelle Bergkamp, de dochter van Dennis Bergkamp. Daardoor heb ik ook goed contact gekregen met Henrita, de vrouw van Dennis. Zij is echt superaardig. Verder helpt de familie Kluivert ons goed. Rosanna stuurt me af en toe berichtjes met de vraag of ze ergens mee kan helpen. Dat is echt superlief. Zij helpen heel goed. Ze hebben alles natuurlijk al meegemaakt dus kunnen goed advies geven.

Is de verhuizing al geregeld?
Ik ben nu meerdere keren in Barcelona geweest om op huizenjacht te gaan. We hebben nog niks definitief, maar al wel wat dingetjes op het oog. We weten wat er in de aanbieding is. Nu is het heel druk met het leven hier, dus na het seizoen gaan we ons echt op de verhuizing en de overstap focussen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

exploring my new home town. ?

Een bericht gedeeld door MIKKY. (@mikkykiemeney) op

Toen we in september 2017 voor het eerst over jou schreven, had je nog iets van 10.000 volgers op Instagram. Inmiddels tik je al bijna de 250.000 aan.
Ja dat is wel snel gegaan. Soms willen mensen met mij op de foto. Dat vind ik wel een raar idee en is even wennen. Verder ben ik overgeschakeld op het Engels, omdat veel volgers uit het buitenland komen. Je kunt wel mooie dingen halen uit zo’n bereik op Instagram. Je kan samenwerken met mooie merken en zo toffe dingen maken. Het lijkt me mooi om iets te doen met het bereik dat ik nu heb, maar ik weet nog niet precies wat.

We zijn druk bezig met de FHM500. Wat vind jij knappe vrouwen?
Ik vind Nochtli heel knap. Zij had twee jaar geleden gewonnen toch? Chantal Janzen vind ik ook echt een mooie vrouw. Zij heeft echt carrière gemaakt, dat vind ik ook wel mooi. Verder vind ik Yolanthe altijd superknap. Mijn broertje kon niet geloven dat ik vorig jaar de WAGs award had gewonnen, haha. Ach ja, dat heb je met broertjes.

Vorig jaar won je de WAG Award van Voetbalzone & FHM. Zou je openstaan voor een shoot voor FHM?
Ik zag laatst jullie filmpje van Katja Schuurman, maar ik zie mezelf nog niet helemaal zo op een bed liggen. Ik vind het wel leuk om een shoot te doen, alleen niet per se op zo’n manier. Maar ik sta er zeker voor open hoor. Zoiets als Anna Nooshin en Monica Geuze ooit hebben gedaan vind ik wel mooi.

Gaan we regelen! Tot slot, wat voor uitslag voorspel je voor Ajax-Tottenham Hotspur?
Oei, daar ben ik heel slecht in. Ik denk dat het 2-1 wordt voor Ajax met doelpunten van Mathijs de Ligt en Neres.

Ook gecharmeerd van Mikky? Breng dan nu je stem uit op Mikky Kiemeney op FHM500.nl!  

Favorieten van Mikky Kiemeney

Reis: Rijst? Zilvervliesrijst. Oh reis, hahaha! Dan ga ik voor Calogne in Spanje. Daar gingen we altijd met de familie naartoe, de ouders van mijn beste vriendin hebben daar een huis en mijn eerste vakantie met Frenkie was ook daar naartoe.
Stad: Ik ben meer van een dorp. Het mooiste dorp? Ik ga voor Hilvarenbeek. De plek waar mijn oma woont.
Artiest: Khalid. Hij heeft een fijne stem. Ik hou van rustige muziek.
Recept: Volgens Frenkie is dat couscous.
Restaurant: Mr Porter. De sushimi carpaccio is daar echt zó lekker.
Voetballer binnenland: Mijn broertje. Hij keept bij Hilvaria 6. Hij is keeper en zijn rugnummer is ‘nooit de 0’, haha
Stadion: Dan moet ik wel Johan Cruijff Arena zeggen. Ik ga altijd met het broertje van Frenkie naar het stadion. Inmiddels ken ik wel een paar liedjes en zingen we lekker mee.
Festival: Ik ga echt nooit naar festivals. Niks voor mij.
Auto: Ik heb echt geen verstand van auto’s. Frenkie boeit het ook niet echt. Hij rijdt nog steeds in dezelfde auto als toen hij bij Jong Ajax speelde, dat zegt genoeg denk ik.
Serie: Gossip Girl of Prison Break. In Gossip Girl zit je echt even in een andere wereld en Prison Break omdat ‘ie zo spannend is.
Chips: Die Oven Baked Paprika van Lay’s vind ik chill.
Spelersvrouw: Henrita Bergkamp. Ze is een echt familiemens en heeft alles voor Dennis en haar familie gedaan. Als Frenk en ik later erbij zitten als Henriette en Dennis, dan denk ik dat we heel trots mogen zijn op elkaar.

Credits

Tekst: Chris Riemens
Beeld: Instagram Mikky

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

morninggg. ?

Een bericht gedeeld door MIKKY. (@mikkykiemeney) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

be yourself, people don’t have to like you. and you don’t have to care.

Een bericht gedeeld door MIKKY. (@mikkykiemeney) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

enjoying barcelona. ♥️

Een bericht gedeeld door MIKKY. (@mikkykiemeney) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

go your own way. ?

Een bericht gedeeld door MIKKY. (@mikkykiemeney) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

vamos a barcelona. ♥️

Een bericht gedeeld door MIKKY. (@mikkykiemeney) op

Reageer op artikel:
Mikky Kiemeney over de keuze voor Barça, omgaan met aandacht en de liefde met Frenkie de Jong
Sluiten