Dikke Migaloo onderzeeër en superyacht in één met een prijs van meerdere miljarden

Beeld je het leven op zee in. Een situatie die velen van ons niet kunnen inbeelden maar denk maar aan de ontdekkingsreizen van een halve eeuw geleden. De makers van dit nieuwe majestueuze speeltje hebben met die levenswijze in hun achterhoofd een superyacht gebouwd waarbij je eigenlijk, het vaste land, overbodig wordt. 

Met deze superyacht kan je met gemak zo’n vier weken onder water cruisen. Voor ons is het nog even doorsparen, zo kost deze luxe onderzeeër je wel 3 miljard dollar, maar dat maakt het ook wel dé ultieme gadget voor de multimiljardair.

Migaloo M5

Een nieuw speeltje van het Oostenrijkse bedrijf Migaloo. Of nouja speeltje, de Migaloo M5 is een kolossale luxueuze superyacht slash onderzeeër met een lengte van zo’n 165 meter die plaats biedt aan slechts 20 passagiers en 40 bemanningsleden. Het opvallendste is toch wel het feit dat ‘ie kan duiken tot een diepte van 250 meter. Ook is ‘ie uitgerust met twee mini-onderzeeërs voor als je toch wendbaarder wil zijn, en nee die zijn niet te besturen met die Logitech controller. Naast het helikopterplatform en ruimte voor jetski’s heb je van binnen ook nog het een en ander zitten. Het interieur van het schip beschikt over een zwembad, wijnkelder, bioscoop en een eetzaal met 36 zitplaatsen met glazen muren waardoor je kan eten met de vissen! Beetje flauw om dan oesters naar achter te gaan zitten harken.

The Spy Who Loved Me

Wij zullen vast niet de enige zijn waar ‘t lampje ging branden want deze superyacht komt ons wel een tikkeltje bekend voor. Zo wordt ie vergeleken met de onderzeeër uit de supervillain, Karl Stromberg, de tegenspeler van James Bond in The Spy Who Loved Me. Het bedrijf zelf weet duidelijk voor wie deze superyacht bedoelt is. Niet zo gek ook denken wij, met een prijskaartje van drie miljard dollar. Christian Gumpold, de CEO van het bedrijf ziet visionaire miljardairs zo in deze onderzeeër stappen. Mensen die opzoek zijn naar luxe , exclusiviteit, veiligheid en avontuur als nooit tevoren. Veiligheid blijft natuurlijk een belangrijke zorg, vooral na het ongeluk met de Titan-onderzeeër vorig jaar. Wij hopen natuurlijk dat zoiets nooit meer gebeurt, voordat het klaar is met deze sicke uitvindingen.

Het Oostenrijkse bedrijf laat het echter niet bij deze ultra jacht want de Migaloo M5 is slechts het luttele begin van hun futuristische wereld. Migaloo heeft namelijk ook plannen voor het Kokomo Ailand, een drijvende habitat van zo’n 117 meter lang. Inclusief palmbomen, watervallen en zelfs, als je het durft natuurlijk, een haaien voederstation. Only time will tell.

Reageer op artikel:
Dikke Migaloo onderzeeër en superyacht in één met een prijs van meerdere miljarden
Sluiten