Michael Bisping gaat met pensioen na 14 jaar lang in de UFC actief te zijn geweest

Redactie 31 mei 2018 Entertainment

Voormalig UFC-middengewicht kampioen Michael ‘The Count’ Bisping heeft een punt achter zijn carrière gezet. De Brit is knettergek en onverschrokken. In een bijna vorig leven won hij het programma ‘The Ultimate Fighter’ en sindsdien heeft hij op het hoogste niveau gevochten. Na 14 jaar is er een einde aan zijn carrière gekomen maar natuurlijk blikken we even terug.

Michael Bisping was van 4 juni 2016 tot 4 november 2017 UFC-kampioen in het middengewicht. Hij versloeg Luke Rockhold en werd daarmee kampioen, hij verloor de titel weer aan oud-kampioen Georges St-Pierre.

Laatste wedstrijden

Na zijn verlies tegen George vocht Bisping drie weken later als invaller tegen Gastelum. Hier werd hij echter vrij snel knock-out geslagen. Sinds 2013 had Michael last an zijn oog en na zijn gevecht met Gastelum werd dit erger. Dit was een van de redenen dat de legende besloot om op 39-jarige leeftijd te stoppen met vechten op het hoogste niveau.

We zullen hem missen, gelukkig hebben we de beelden nog hoe hij mannen in elkaar rost binnen the Octagon. Micheal heeft een toffe persoonlijkheid waar we waarschijnlijk nog wel meer van gaan zien, ook buiten de kooi. Hier een aantal van zijn beste momenten:

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Michael Bisping gaat met pensioen na 14 jaar lang in de UFC actief te zijn geweest
Sluiten