Met witte haaien zwemmen in het zwembad

Redactie 23 okt 2017 Entertainment

Het is de grootste roofvis ter wereld. De Carcharodon carcharias, oftewel: de witte haai. De vlijmscherpe tanden die schots en scheef in z’n bek staan, de gitzwarte ogen en met een lengte tot wel zes meter zijn ze de zwemmende nachtmerrie van menig mens.

Het is zonder meer een van de meest indrukwekkende dieren die op onze planeet leeft. Op plaatsen in Zuid-Afrika en Australië kun je ze in een kooi van dichtbij bewonderen. Er zijn echter maar een paar mensen die zulke grote ballen hebben dat ze zonder bescherming van een stalen kooi de mensenhaai durven te benaderen.

Voor de waaghalzen die er altijd al van hebben gedroomd om zonder kooi te zwemmen met witte haaien, is er nu een veilige oplossing: 360 graden video. In het Zuid-Afrikaanse Gansbaai, great white capital of the world, heeft Vodafone in samenwerking met de witte haaienbrigadiers  van White Shark Projects 360 graden videobeelden geschoten van witte haaien. Dat deed Vodafone ter ere van hun nieuwe slogan: The Future is Exciting. ReadyDaarmee heeft het de wereldprimeur naar Nederland gehaald waarbij het mogelijk was om voor het eerst virtueel onder water te zwemmen met de mensenhaai.

Foto: Diederik van der Laan

In Amsterdam konden Nederlandse haaienfans deze videobeelden bekijken op de eerste waterdichte VR-bril. Een VR-bril boven water is al tof, moet je nagaan hoe dat voelt als je onder water bent en dan ook nog eens oog in oog staat met het grootste roofdier wat in de oceaan dobbert. Als dit met technologie nu al mogelijk is, stel je voor wat er dan straks allemaal nog mogelijk is! Hieronder zie je de video van deze uniek ervaring. Zou jij het aandurven?

In samenwerking met Vodafone

Reageer op artikel:
Met witte haaien zwemmen in het zwembad
Sluiten