Met deze 5 tips scheer jij jezelf als een baas

Redactie 5 jun 2017 Entertainment

Een gladgeschoren uiterlijk is prettig, als dat je stijl is natuurlijk. Om een mooie gladgeschoren gezicht te hebben is het belangrijk dat je weet wat je doet. Zorg er voor dat je bent ingesmeerd, gebruik een goed mes en vergeet vooral niet na het scheren je huid te behandelen met hydraterende crème of aftershave. Hier volgt een checklist om jou scheerervaring te verbeteren.

#1 Investeer in een goed mes
Vrijwel dagelijks komen ze voorbij, de spotjes van tennissers, golfers, voetballers en filmsterren die het nieuwste ‘beste’ scheermes flink promoten. Toegegeven ziet het er best indrukwekkend uit die scheerkop met vier, vijf of zelfs zes mesjes die soepel over de gladde huid van de beroemdheden trekt. In de praktijk maakt het aantal mesjes niet uit. Alle roestvrij stalen messen die je koopt bij een supermarkt of de drogisterij zijn gemaakt van hetzelfde resultaat en hebben dezelfde levenshuur. Bij luxe scheersets en producten van TABAC ben je verzekerd van kwaliteit en dat merk je.

#2 Vervang je mes op tijd
Je kent het wel, drie keer je mesje over hetzelfde stukje huid halen om die ene haar weg te halen en dat het maar niet lukt. Grote kans dat je mes gewoon niet meer scherp is, duh. Een bot mes is niet alleen onhandig maar het zorgt ervoor dat het scheren langer duurt en verhoogt de kans op scheerwondjes en uitslag. Als je gemiddeld zo’n vijf scheerbeurten per mesje doet zit je altijd goed. Afbeeldingsresultaat voor scheren

#3 Houd je scheerspullen schoon en droog
Zorg er altijd voor dat je je scheermes na het scheren goed schoonmaakt. Bacteriën vinden het super chill om zich te nestelen tussen jouw oude haren en huidresten die in je scheermes achterblijven. Die viezigheid zorgt dan weer voor de uitslag en het roesten van je mes kan ook nare gevolgen hebben. Bewaar je scheermes dus ook altijd droog.

#4 Gebruik crème en olie, geen scheerschuim
Scheerschuim bestaat voor een groot deel uit water en de warmte van je huid doet dit verdampen. Daarom slaat je scheerschuim na enkele minuten dood en dat werkt niet goed voor een lekkere scheerbeurt, logisch. Voorkom dit probleem door crème of olie van Tabac te gebruiken, die drogen minder snel en bevatten geen zeep maar verzorgende middelen.
Scheren als een baas

#5 Scheerwondjes? Geen probleem
Watten, pleisters? Wat gebruik jij als je zo’n verdomd vervelend scheerwondje hebt die maar blijft bloeden? Als het bloeden dat eindelijk een beetje stopt heb je lelijk plekje of uitslag en daar zit je niet op te wachten. Als je een scheerfoutje maakt gebruik dan aluin. Aluin? Ja, aluin is een mineraal dat gespecialiseerde kappers en barbiers al jaren gebruiken. Het stopt het bloeden meteen en voorkomt littekens.

Zoals je merkt is het belangrijk op de hoogte te zijn van producten die jouw scheerervaring verbeteren en daarvoor kun je perfect terecht bij Tabac Fragrances! Wist je al dat je een gratis FHM500 krijgt bij aankoop van een TABAC product? Ren snel naar de Etos of bestel het simpel hier online op bol.com.

Reageer op artikel:
Met deze 5 tips scheer jij jezelf als een baas
Sluiten