Met deze 5 tips groei jij de perfecte baard

redactie 3 mrt 2016 Entertainment
 

De baard staat symbool voor man zijn. Het heeft iets machtigs en iets krachtigs.
Het maakt namelijk helemaal niet uit dat jij geen super volle baardgroei hebt, het gaat er juist om dat de haren die je hebt gezond zijn en dat je werkt met wat je hebt. Groeien van je baardhaar vergt geduld, maar heb geduld want jij zult straks de oerman zijn waarvan menig vrouw geïmponeerd zal raken.

Klik hieronder op ‘Like’ en maak kans op een complete scheerset van TABAC GENTLE MEN’S CARE

 

Met de welbekende stoppels op je kin en je kaken verander je in een man met een gladde huid, in een ruige en volwassen kerel, die ook nog eens een goede uitstraling heeft. Wel één opmerking: OVERDRIJF NIET! Een flinke stoppelbaard is leuk, maar het moet zeker geen sinterklaas- of kerstman variant zijn. Als je zo nodig een baard wil, doe het dan ook goed, en verzorgd. We moeten toegeven, de dichtheid van je baardgroei is afhankelijk van een aantal factoren waaronder je leeftijd en de genen van je voorouders.

Tip #1: Weersta de verleiding


Als je elke dag hebt geschoren, dan zul je de drang hebben om ook na enige dagen niet te hebben geschoren, het mes te willen pakken en jouw haar er af te scheren. Maar dat is nou precies wat je niet moet doen.

Tip #2: Tricks om ‘m te laten groeien als kool


Belangrijk is in het begin, dat je baard een ‘haargroei‘ heeft, voordat het langer wordt. Dus schaf een trimmer aan, en wacht tot je baard gevuld is met haar. Houd het niet te kort, maar gewoon iets langer dan normaal. Zorg ook dat je veel water drinkt, goed slaapt en niet teveel stressed, de laatste van de drie is vaak de boosdoener voor trage haargroei en zelfs haaruitval. Ook eten met vitamine B of het slikke van multivitamen en visolie helpt bij het groeien van een baard. Eet ook genoeg eiwitten, maar dat deed je waarschijnlijk toch al… #beastmode

Tip #3: Hou het droog en schoon


Zorg voor het trimmen dat je baard schoon en droog is. Zet de trimmer op de grootste stand waardoor de haartjes op z’n langst blijven. Let op: trim met de haarrichting mee, dus van boven naar beneden. Je kunt zowel nat of droog scheren, met de juiste middelen zoals TABAC GENTLE MEN’S CARE scheergel zorg je dat tijdens het scheren je huid ook nog eens verzorgd wordt. Geen rode uitslag en geen sneetjes! Fijn.

Tip #4: Een schonere huid dan het aanrechtblad


Belangrijk is om je huid écht goed schoon te houden. Gebruik een milde verzorgende douchegel of scrub wat zorgt dat dat dode huidcellen verdwijnen waardoor nieuwe haartjes sneller de kans krijgen om door te breken.

Tip #5: Dit gebruik je voor- én na je scheersessie

De kleine haartjes die zo ‘los’ op je wang rondhangen, die moet je verwijderen, en in je nek ook. Net onder de lijn van je adamsappel. Nu moet je jouw baard wassen met lauw water, en zorg voor een goede ‘baard’ olie, of een fijn zalfje. Handig: Gebruik na het scheren TABAC GENTLE MEN’S CARE Aftershave Lotion om puistjes te voorkomen. Mocht je een erg droge huid hebben of last hebben van het gure winterweer gebruik dan ook ene vochtinbrengende creme of gel.

bron: Wikihow

Reageer op artikel:
Met deze 5 tips groei jij de perfecte baard
Sluiten