Mercedes showt gifgroene Mercedes AMG GT R

redactie 27 jun 2016 Machines

Het was afgelopen weekend smullen op het Goodwood Festival of Speed. FHM was ook aanwezig, waarover later meer. De spectaculairste onthulling kwam van de stand van Mercedes, waar het ’t doek haalde van de nieuwe AMG GT R.

GT R, niet te verwarren met z’n concullega van Nissan met streepje, lijkt in de basis natuurlijk op de SLS AMG. Inmiddels zijn we al een paar edities verder met de AMG GT, GT S en nu de meest hardcore versie: de GT R. Met nog altijd de 4.0 liter V8 als aanjager, die ditmaal 585 pk en 699 Newtonmeter aan koppel levert. Da’s 74 pk meer vermogen ten opzichte van de GT S.

Daarmee racet ‘ie in 3,6 seconden naar de 100 en houdt de acceleratie op bij 318 km/u. Afgelopen weekend hebben we ‘m al gehoord en hij klinkt verschrikkelijk lekker. Typische AMG sound met een diepe roffel, maar nog wel beschaafd.

Maar het opvallendst van alles is toch wel z’n huidskleur. Gifgroen, oftewel Green Hell Magno. We like. Als je dan toch de dikste AMG pakt, doe dan ook maar gelijk zo’n opvallend kleurtje. Minder opvallend maar toch wel degelijk aanwezig zijn de dikkere achterspoiler en is ‘ie een stuk breder dan z’n broertjes. We kunnen er veel over zeggen, het mooist blijft om naar ‘m te kijken. 

Reageer op artikel:
Mercedes showt gifgroene Mercedes AMG GT R
Sluiten