De Mercedes EQ Silver Arrow: om je vingers bij af te likken

redactie 2 Feb 2019 Entertainment

Tijdens de Monterey Carweek rijden er heel wat mooie bolides voorbij. Elk merk wil opvallen voor de allerrijkste autoliefhebbers. Dat opvallen nam één automerk heel serieus. In de vorm van een spaceship-achtig model, wisten ze alle aandacht te pakken te krijgen. Hier is de Mercedes EQ Silver Arrow.

De vormgeving van de auto is gebaseerd op een ouder model. Een veel ouder model. Het gaat namelijk om een Mercedes die bijna 80 jaar lang rekordmeister was. De Mercedes W125. De bolide haalde namelijk een snelheid van 432,7 km/h op een afgesloten openbare weg. Lekker vlot dus. Daarmee was het vanaf 1937 onbetwist recordhouder. Pas in 2017 wisten onze Zweedse vrienden van Koenigsegg het record te verbreken.

De EQ Silver Arrow is geschikt voor één persoon, dus een tripje met je vrienden zit er helaas niet in. De wagen doet hier en daar een beetje denken aan een F1 auto. Hij is aangedreven door één elektrische motor per as. Het komt neer op een totaal van zo’n 750 paarden onder de kap.

Mercedes EQ

De kans dat de Silver Arrow in productie gaat is heel erg klein. Maar, met de komst van dit ruimteschip is wel de start van een sub merk van Mercedes ingeluid. De EQ lijn, wat voor Electric Intelligence staat, zal zich vanzelfsprekend op elektrische statusblikken richten.

Reageer op artikel:
De Mercedes EQ Silver Arrow: om je vingers bij af te likken
Sluiten