Mercedes komt met Mercedes E 53 Hybrid op de markt

Na het denderende succes van de EQC modellen van Mercedes hebben die autobouwers daar in Stuttgart besloten eens een uitbreiding van het repertoire door te voeren. Dit deden ze eerder al door de G-wagon elektrisch uit te voeren, met tot wel vier elektromotoren. Om in deze tijdsgeest bij te dragen hebben ze nu de Mercedes E 53 Hybrid aangekondigd.

De hybride E-klasse zou er minder futuristisch uit gaan zien dan de EQC modellen. Toch is de setup naar onze mening zeker veelbelovend. De combinatie van hun 6-cilinder en een elektromotor moet ook wel zorgen voor een opwindende auto, toch?

Mercedes E 53 Hybrid

Zoals je ongetwijfeld uit de titel en intro van dit artikel hebt kunnen opmaken wordt de nieuwe auto een hybride. Dit houdt in dat de auto gebruik maakt van zowel een elektromotor als een reguliere automotor. In het geval van de Mercedes E 53 Hybrid wordt de originele 3.0 liter E klasse motor met zes cilinders behouden. Deze wordt aangevuld door een elektromotor met een batterij van 28,6 kWh. Dit resulteert erin dat jij zo’n 100km puur elektrisch kan rijden. Dit is ideaal voor woon-werkverkeer, mocht je baantje een beetje in de buurt zitten.

Prestaties

De auto wordt geleverd in twee versies. Bij de ‘originele’ versie kun je rekenen op 585 pk en een 0-100 km/u tijd van 3.8 seconden. Impressive, horen we je al denken. Om het nog net even iets meer over de top te tillen heeft Mercedes AMG er een Race Start mode aan toegevoegd. Dit voegt nog even 27 paarden toe aan de auto waardoor hij vergelijkbaar is met de V8 E63 van Mercedes. Al met al is die hybride lang geen gekke wagen. Mocht jij hem willen aanschaffen? Dan moet je even wachten tot het derde kwartaal van 2024 en even 60.000 piek meenemen!

Reageer op artikel:
Mercedes komt met Mercedes E 53 Hybrid op de markt
Sluiten