RM Sotheby’s veilt een prachtige 1957 Mercedes-Benz 300 SL Roadster

In de snelle baan van de klassieke autocultuur voert de Mercedes-Benz 300 SL Roadster een van de boventonen. Een klassieke bolide die elke nek doet draaien als die door de straat zoeft. RM Sotheby’s heeft ‘t weer geflikt en biedt een verbluffend model uit 1957 aan, met meer dan 3.500 uur aan zorgvuldig restauratie door de bekwame handen van Hilton & Moss. Deze schoonheid is nu beschikbaar en staat ‘te koop’ op de website van het veilinghuis, RM Sotheby’s. 

De 300 SL Roadster, kwam te aarde in 1957, was ver voor zijn tijd, met geavanceerde technologie die de proef des tijds zeker doorstaat. Het schoolvoorbeeld van de perfecte oldtimer, een auto die niet hoeft te buigen voor moderne modificaties, maar juist het juist moet hebben van zijn oorspronkelijke charme en prestaties.

SL Roadster

Nadat hij meerdere baasjes is afgegaan, noemt deze exquise Roadster nu het Verenigd Koninkrijk zijn thuis. Zijn rijke geschiedenis start met de eerste registratie in juli 1957, in de Verenigde Staten. In 1993 werd de bolide onder handen genomen door Hilton & Moss, de restauratiegoeroes, die besloten dat de auto meer aandacht verdiende. Dit leidde tot een uitgebreid restauratieproject van die indrukwekkende 3.500 uren speeltijd.

Versierd met een opvallende antracietgrijze afwerking en een sexy roodlederen interieur, een combo die het bijna altijd goed doet, is deze Roadster van binnen ook spic en span. Met een nieuwe motor en versnellingsbak uit 1959 nam deze bolide het podium over op de Salon Privé in 2017, waar hij de tweede plaats behaalde in zijn klasse.

RM Sotheby’s

Het veilinghuis verklaart vol trots de staat van het voertuig als “echt uitstekend”, nou wat wil je nog meer als je dan toch besluit om zo’n bak te kopen. Dit heeft de Mercedes te danken aan Martin Cushway Engineering, een vooraanstaande 300 SL-specialist gevestigd in het VK. Deze bolide is een ware favoriet onder verzamelaars en liefhebbers, maar door de unieke staat is die ook bestendig tegen lange afstand tripjes naar bijvoorbeeld Parijs.

Voor de oldtimer-liefhebbers onder ons, of voor de mannen met een uitstekend oog voor investeringen, nodigt RM Sotheby’s geïnteresseerde verzamelaars uit om de kavel te bekijken. Hier kan je gewoon bieden of meer informatie verkrijgen over dit pareltje. Je kan de kavel gewoon checken via de officiële site van RM Sotheby’s. Kleine disclaimer, die wel te verwachten is. Deze oldtimer scoort in bijna alles een tien, dus dan kan je ook wel een prijskaartje verwachten van, hou je vast,$1.273.565 USD.

Reageer op artikel:
RM Sotheby’s veilt een prachtige 1957 Mercedes-Benz 300 SL Roadster
Sluiten