Mercedes-Benz G63 AMG 6×6: de zeswielige koning van het asfalt is te koop

redactie 5 Oct 2019 Machines

Pleur op met je 4×4. 6×6, dat zijn de echte meesters van het koninkrijk der asfalt. Dat kan je aan deze foto’s wel afzien. Deze Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 is een dikke off-road pick-up die je hoogstwaarschijnlijk wel in je eigen garage wilt hebben, nou dat kan vanaf nu.

Abu Dha

Vanaf 2012 tot 2015 produceerde de AMG -afdeling van Mercedes zijn eigen 6×6 beesten onder de naam: Mercedes Benz G63 AMG 6×6. Een nog niet eerder gebruikt exemplaar is binnenkort te verkrijgen via de autoveilers van RM Sotheby’s. Wil je een poging wagen? Dan zal je toch echt op 30 november in Abu Dhabi zijn om werkelijk een bod te plaatsen.

Onderdelen

In zijn tijd van uitgave was dit beestachtige voertuig een van de meest spectaculaire krachtpatsers in het autorijk. Deze grijzige geüpgraded G-wagon heeft zes aangedreven wielen, vijf vergrendelbare differentiëlen en drie wielophangingen. En binnenin zit een 5.5-liter V-8 motor. Hij is 2,3 meter, 2,1 meter breed en is 6,1 meter lang. Toch krijgt ‘ie het voor elkaar om binnen 7,8 seconden een snelheid van 97 km/h te halen.

Luxe

Het is en blijft natuurlijk een Mercedus dus de verwachte portie luxe is ook van de partij. Twee mooie luxe lederen stoelen die elektronische verstelbaar zijn, er zit een toucscreen in en achterin zit een houten bed waar ook een reserveband in rust. En je kunt zelf automatisch de bandenspanning aanpassen.

Reageer op artikel:
Mercedes-Benz G63 AMG 6×6: de zeswielige koning van het asfalt is te koop
Sluiten