De Mercedes-AMG CLE 53 Coupé is een samensmelting van kracht en elegantie

Mercedes-AMG heeft zojuist de gordijnen opengetrokken van hun nieuwste meesterwerk: de AMG CLE 53 Coupé! De V6 met brede carrosserie die lijkt op het liefdeskind van de sportieve AMG C-Klasse en de elegante AMG E-Klasse. Ja, ze hebben feitelijk het beste van twee werelden genomen en in één slanke en krachtige machine verpakt.

Zet je schrap voor serieus vermogen, want onder die motorkap schuilt een opgepompte 3,0-liter zescilinder lijnmotor met turbocompressor en een elektrische hulpcompressor. Het is alsof ze een feest hebben georganiseerd en 443 paarden en een koppel van 413 Nm hebben uitgenodigd om mee te doen aan het plezier. Oh, en er is een overboost-functie die het koppel tijdelijk opvoert tot een verbijsterende 443 lb-ft.

Foto’s: Mercedes-Benz

CLE 53 Coupé on steroids

Laten we het eens hebben over die brede carrosserie: het is alsof ze de CLE 53 Coupé een dosis steroïden hebben gegeven, waardoor hij er gemener en agressiever uitziet. Het ontwerp is een perfecte combinatie van sportiviteit en elegantie.

Foto: Mercedes-Benz

Heerlijke toevoegingen

Maar er is meer! Ze hebben er een geïntegreerde startgenerator van 48 volt ingebouwd die net als de sidekick is, en voegt 23 paarden en 151 lb-ft extra toe voor soepel zeilen bij lagere snelheden. En als het om het schakelen gaat, zijn de AMG SPEEDSHIFT TCT 9G-transmissie en het AMG Performance 4MATIC+ vierwielaandrijvingssysteem als het droomteam, dat ervoor zorgt dat al dat vermogen als een baas over de weg gaat. Ze hebben de motor zelfs verfijnd met geoptimaliseerde verbrandingskamers, nieuwe zuigerveren en een turbocompressor van een nieuw niveau.

Foto: Mercedes-Benz

Looks

Laten we het nu over de looks hebben. De CLE 53 Coupé is een knaller met uitlopende spatborden en standaard 19 inch wielen (je kunt uiteraard voor de 20 inch upgrade gaan). De achterkant is net zo geweldig met gladde oppervlakken, tweedelige LED-achterlichten en die ronde accenten in de dubbele uitlaatpijpen.

Binnen in de wagen

Spring naar binnen en het is alsof je een technisch onderlegd paleis binnenstapt. Een 12,3-inch digitaal bestuurdersdisplay, een 11,9-inch centraal display, sfeerverlichting en sportieve integrale stoelen die comfort en ondersteuning uitstralen. En het AMG Performance-stuur? Pure perfectie. Ze hebben aan alles gedacht.

Foto: Mercedes-Benz

Nu zijn de details over prijzen en beschikbaarheid nog steeds een mysterie, maar er gaan geruchten rond dat er een standaardversie en een optioneel AMG DYNAMIC PLUS-pakket in de maak zijn.

Reageer op artikel:
De Mercedes-AMG CLE 53 Coupé is een samensmelting van kracht en elegantie
Sluiten