Memphis Depay staat op bij Atlético Madrid met geweldige raketinslag in de winkelhaak

Laatst schreven we nog dat Memphis Depay zichzelf belachelijk maakte met een hopeloze panenka, maar we melden het natuurlijk ook als de vedette zich op positieve wijze heeft onderscheiden. In de eerste competitiewedstrijd van Atlético Madrid liet onze rappende landgenoot zich zien met een magistraal afstandsschot in de verre kruising. Wij verdenken Memphis ervan dat hij gisteren dynamiet in z’n rechterschoen had zitten.

Raketinslag

Granada-doelman Andre Ferreira zal afgelopen nacht waarschijnlijk nog wel een keer zwetend wakker zijn geworden. Het was geen raket die gisteravond langs z’n hoofd vloog, maar de bal die met een rotvaart was vertrokken vanaf de voet van Memphis. Eindbestemming: winkelhaak. Memphis ontving de bal van teamgenoot Yannick Ferreira Carrasco, dacht niet lang na en poeierde vanaf een meter of dertig kiezelhard raak in de verre kruising. Een mooiere goal ga je niet zien vandaag.

Atlético Madrid

En dan te bedenken dat Memphis Depay de wedstrijd nog begon als bankzitter. Na 58 minuten in de wedstrijd maakte Memphis pas zijn opwachting. Hij loste Alvaro Morata af, de man van de enige treffer op dat moment. Toen jongeling Samu van Granada in de 62e minuut de stand gelijk had getrokken, was het vijf minuten later tijd voor de grote Memphis-show en kreeg hij de handen in het Wanda Metropolitano op elkaar met zijn geweldige raketinslag. Is dat effe een lekker signaal naar je trainer. Mede dankzij de wonderschone treffer van Memphis wist Atlético Madrid de wedstrijd naar zich toe te trekken, want het werd zelfs nog 3-1 voor de Madrilenen door een late treffer van Marcos Llorente. Volgende keer verwachten wij Memphis gewoon in de basis, Simeone.

Memphis Depay

Het is nooit stil rondom Memphis Depay. De flamboyante aanvaller krijgt vaak kritiek vanwege z’n levensstijl en activiteiten buiten het voetbalveld. Zal Memphis er echt wakker van liggen? Wij denken het niet. Z’n prijzenkast is goedgevuld en wellicht heeft hij er binnenkort wel nog een beeldje bij, want met zijn werelddoelpunt van gisteren doet Memphis een serieuze sollicitatie naar de FIFA Puskás Award.

Reageer op artikel:
Memphis Depay staat op bij Atlético Madrid met geweldige raketinslag in de winkelhaak
Sluiten