Monsterlijke tri-turbo McLaren levert 1.200 pk

Redactie 4 Sep 2017 Machines

Tweevoudig Formule 1 kampioen Fernando Alonso zal met een jaloerse blik naar deze Tri-Turbo McLaren kijken. Waar de Honda motor van zijn McLaren-Honda Formule 1 auto hem bijna elk weekend in de steek laat, heeft Hypercar Development de McLaren MP4-12C omgebouwd tot een betrouwbaar scheurmonster met 1.200 pk.

Het kleine bedrijfje uit de Verenigde Staten is gespecialiseerd in McLarens. Ze hebben zoveel aan de auto veranderd dat er een motorkap van een McLaren P1 en een voorkant van een McLaren 675LT gebruikt moest worden. Dit alles om plaats te maken voor een derde turbo. Drie fucking turbo’s. Dat zal lekker fluiten. De extra turbo zorgt ervoor dat de McLaren 1.200 pk en nog eens 800 aan koppel heeft. Hierdoor accelereert de McLaren naar 100 km/u in 2,4 seconden, en haalt een topsnelheid van 435 km/u.

McLaren met 1200 pk
McLaren Tri-Turbo MP4-12C

Alex van Car Throttle kreeg de kans om een paar rondjes te rijden in dit uitzinnige monster en noemt het ‘the best sounding car I’ve ever been in’. Video is het kijken ook absoluut waard. Wat een ongelooflijke beestachtige wagen. Schroef je volumeknopje open en geniet.

Bron: Hart voor auto’s

Reageer op artikel:
Monsterlijke tri-turbo McLaren levert 1.200 pk
Sluiten