McLaren’s racemonster van 4 miljoen heer en meester op Goodwood-shootout

De McLaren Solus heeft zijn spierballen getoond tijdens het Goodwood Festival of Speed. Dagenlang genoot je daar van de allerdikste auto’s en ieder merk probeerde het beste naar boven te halen voor het iconische autofestival. McLaren had wel een ideetje. Vorig jaar onthulden ze hun Solus, een eenpersoons racewagen. Die mocht nu laten zien wat ‘ie in huis had.

McLaren Solus

We kennen de Solus van de Grand Turismo-games. In de laatste GT7 maakte hij zijn debuut. In het spel was de auto de op vier na snelste. McLaren besloot dat karretje vervolgens ook in het echt te bouwen en op Goodwood was hij de allersnelste. Tijdens de shootout hill climb, knalt courreur Marvin Kirchhofer de hypercar in 45,34 seconden naar de top. Daarmee was hij meer dan een seconde sneller dan de nummer twee van dit jaar.

Ook werd de Solus de op twee na snelste auto ooit die de hill climb aflegde. Alleen de McMurtry Speirling (39,08) en de Nio EP9 (44,32) deden het ooit vlugger. Die duizelingwekkende snelheden zuigt de McLaren allemaal uit een 5,2 liter V10 die er lachend 829 pk uitblaft. Hij weegt slechts 1000 kilo. Met dat vermogen erbij weet je dat ‘ie echt rap gaat zijn. Om van 0 naar 100 te komen, heb je slechts 2,5 seconde nodig.

McLaren maakte maar 25 exemplaren van dit model, die zijn inmiddels allemaal verkocht. Ze gingen voor $4 miljoen over de toonbank. Al is ‘ie dat nu al helemaal waard.

Reageer op artikel:
McLaren’s racemonster van 4 miljoen heer en meester op Goodwood-shootout
Sluiten