Dakloos was nog nooit zo fijn als met de 700 pk sterke McLaren Artura Spider

De Britse autobouwers van McLaren hebben niet stilgezeten. Er is namelijk een nieuwe Artura aangekondigd met een open gedeelte: de Spider. Dit is al goed nieuws, maar ook de oude McLaren Artura heeft een opknapbeurt gehad. Die heeft een aantal verbeteringen gekregen die hem wat sneller moeten maken.

Wij kennen de originele Artura nog van drie jaar geleden toen deze in de plaats kwam voor de Sports Series van het merk. De auto’s leken een beetje in het niets te vallen toen de McLaren GTS en McLaren 750S werden onthuld. Toch heeft de fabrikant hier iets op bedacht met de onthulling van de nieuwe Artura.

What’s new?

De vernieuwingen die doorgevoerd zijn gelden zowel voor de Artura als voor de Spider. De auto’s hebben een upgrade van 20 pk gekregen waardoor ze nu op 700 pk uitkomen. Er is helaas geen progressie gemaakt in de tijd dat de auto van 0 naar 100km/u rijdt, dat doet ‘ie nog steeds in 3 seconden, wat eigenlijk snel genoeg is. De topsnelheid ligt op 330km/u. Ook is er een aanpassing gemaakt in het uitlaatsysteem van de Artura. Hierdoor is het brullende geluid van het V6 blok nét wat lekkerder hoorbaar.

 

McLaren Artura Spider

Maar wat is dan het verschil tussen de McLaren Artura en de Artura Spider? Dat zit hem in het dak van de Spider. Hiervan is een deel open te schuiven, waardoor je in een comfortabele en bloedsnelle cabrioletuitvoering zit. Het in- en uitschuiven van het dak gaat automatisch en kun je nog doen terwijl je 50km/u rijdt. Het openen en sluiten hoeft ook niet eindeloos te duren, want dit is binnen 11 seconden gepiept. De basis van de Spider uitvoering is identiek aan de coupe versie van de Artura. Het openklapbare dak maakt de auto wel 62 kilo zwaarder. Dit klinkt als weinig, maar is op een lichte auto als de Artura eigenlijk best flink.

De vernieuwde Artura gaat minstens €263.100 kosten en de nieuwe Artura Spider kun je voor €289.500 bemachtigen. Wij sparen nog effe door! De nieuwe modellen komen namelijk in 2025 uit.

Wij kregen de kans om de originele McLaren Artura te testen. Alles daarover lees je hier!

Reageer op artikel:
Dakloos was nog nooit zo fijn als met de 700 pk sterke McLaren Artura Spider
Sluiten