McLaren’s 750S 3-7-59: een snel eerbetoon aan triomf en innovatie

McLaren heeft zojuist een adembenemend 705S-model onthuld, genaamd de 3-7-59-editie. Bij deze badboy draait het allemaal om een eerbetoon aan McLaren iconische Triple Crown- overwinningen. De essentie van deze wagen komt voort uit hun historische overwinningen in de Grand Prix van Monaco, de Indianapolis 500 en de 24 uur van Le Mans en die hebben ze gegoten in een supercar.

Ze hebben de wagen versierd met ongelooflijke designelementen die dus een knipoog geven naar die overwinningen. Je hebt details die elke race vertegenwoordigen: Monaco, Indy, Le Mans. Allemaal verweven in de stijl van de auto. Het kleurenschema, de subtiele maar oh zo toffe stickers en de kleine accenten door de hele carrosserie… het is een liefdesbrief aan McLaren’s race-erfenis.

Foto: McLaren

Geschiedenislesje

De nummers 3, 7 en 59? Het zijn niet zomaar random cijfers. Het zijn als het ware geheime codes voor de historische overwinningen van McLaren. De 3 staat voor de overwinning van de Indy 500 in 1974, de 7 voor de Grand Prix van Monaco in 1984 en de 59 voor de Le Mans in 1995. Ze hebben deze cijfers in meer dan twintig kleuren verpakt, waardoor dit verbluffende exterieur voor de 750S is ontstaan.

Foto’s: McLaren

Exclusieve wagen

Ze produceren deze schoonheden niet in massa. Er bestaan slechts zes van deze baby’s en je raad het niet, ze zijn al uitverkocht! Elk is een aangepaste variant van het 3-7-59-thema. Bovendien is dit de kers op de spreekwoordelijke taart: kopers kunnen kiezen tussen een 750S coupé of een Spider, dus elk exemplaar is een unieke droom voor verzamelaars.

Foto: McLaren

Presteren kun je leren

En qua prestaties: blijf goed op je stoel zitten! Dit ding ziet er niet alleen mooi uit. Hij beschikt over een serieuze power en haalt in een oogwenk 0-100 km/u. bovendien hebben ze aanpassingen gemaakt om ervoor te zorgen dat hij werkt als een droom.

CEO aan het woord

De CEO van het automerk, Michael Leiters, geeft een serieus inzicht in deze verbluffende 750S 3-7-59- editie. Hij wijst erop dat dat niet alleen een eerbetoon is aan hun glorieuze overwinningen, maar een viering van de hele nalatenschap van McLaren. Hij vertelt dat McLaren altijd bezig is met het verleggen van grenzen, of het nu op het circuit is of bij het creëren van de meest unieke supercars en hypercars.

Foto: McLaren

Vakmanschap op het hoogste niveau

Het is als een samensmelting van de racegeest van McLaren en hun vakmanschap op het hoogste niveau bij het creëren van deze snelheidsduivels. Leiters beschrijft hoe dit project de grenzen van McLaren Special Operations verlegde als nooit tevoren. En begrijp dit: het gaat niet alleen om het uiterlijk. De verfexpertise op dit gebied zet een nieuwe standaard voor de hele industrie.

Over de prijs van deze bolide is helaas niets bekend, maar je kan van ons aannemen dat ‘ie aardig wat centjes kost.

Reageer op artikel:
McLaren’s 750S 3-7-59: een snel eerbetoon aan triomf en innovatie
Sluiten