Max Verstappen is minst ingehaalde coureur van het jaar

Redactie 6 dec 2017 Entertainment

Het Formule-1 seizoen zit erop en waar de teams zich al met volle gas richten op volgend jaar, kunnen wij de balans opmaken van dit seizoen. Dit jaar verliep voor Max Verstappen niet helemaal zoals van tevoren gepland was, maar cijfers en informatie genoeg om andere hoogtepunten aan te stippen.

De Nederlander is tijdens het afgelopen seizoen in de koningsklasse van de autosport slechts twee keer ingehaald. Daarmee is Verstappen samen met wereldkampioen Lewis Hamilton de minst voorbij gereden coureur tijden een Grand Prix, volgens de Italiaanse bandensponsor Pirelli. Met 47 procent werd er in 2017 veel minder in gehaald dan in 2016. Met als tragisch dieptepunt slecht één inhaalactie tijdens de GP in Rusland.

Verstappen en Hamilton in Maleisië

Max’s teamgenoot Daniel Ricciardo heeft met 43 inhaalacties de meeste Formule-1 coureurs op zijn weg verslonden. Verstappen kwam mede door de vele uitvalbeurten slechts tot 22 inhaalacties. Zoals we de nationale raceheld kennen, zal hij erop gebrand zijn om na de winterstop revanche te nemen. Het is alleen even afwachten waarmee de Franse techneuten van Renault op de proppen komen en of Max volgend seizoen dus een krachtbron krijgt die hem laat meestrijden om het kampioenschap. Hieronder de beste inhaalacties uit de historie van de Formule 1.

AD.nl

Reageer op artikel:
Max Verstappen is minst ingehaalde coureur van het jaar
Sluiten